Hendek Gündem
2024-08-24 19:16:23

Dünyada Olanlara Bakışımız

ÖZKAN ÖZER

ozkanbmt@gmail.com 24 Ağustos 2024, 19:16

Şu an dünyada yaşanan Filistin'deki zulme, küresel sömürü düzenine, insanın sınır tanımaz arzularının peşinden sürüklenişine, ruhları kaybedişin verdiği köleleşmeye, Rabbinden uzaklaşan insanın hayatın anlamını kaybederek boşluk içerisinde bocalamasına baktığımızda, ümitsizliğe düşmemek ve karamsarlığa kapılmamak çok kolay değil.

Bizi ümitsizlikten ve karamsarlıktan koruyabilecek olan ise inancımızdır. Kutsal kitapları okuduğumuzda bize bugünkü olaylara nasıl bakmamız gerektiğini, nasıl bir pozisyon almamız gerektiği, ne yapmamız gerektiği, Yaratanın yasalarının nasıl işlediği konusunda dersler verir.
-Bütün kainatı yaratan, olan biten herşeyin farkında olan ve olan biten her şey koyduğu yasalara göre gerçekleşen bir Yaratan var.
- Zamanı geldiğinde cezayı hak eden cezasını çekecek, ödülü hak eden ödülüne kavuşacak.
- Hayat sadece dünya hayatından ibaret değil, bu hayat ve ölüm sonrası hayat bir bütünün parçasıdır, asıl hayat aheiret hayatıdı.
- İnsan bu dünyada bir amaç gereği imtihan için vardır, İnancına, niyetine, tavrına ve eylemıne göre hak ettîni alacaktır.
- İnsanlık tarihi gece ve gündüz, iyi günler ve kötü günler, zulüm ve adalet hakimiyetleri olarak sürekli değişen bir hal ile devam eder. Ama sonunda zalim hep kaybeder, kötüler helak olur. İyiler hep sonunda kazanır.
- Zalime meyledenler ve destekleyenler, iki yüzlü davrananlar zalimlerle birlikte helak olur.
- Doğruluk ve dürüstlükte kararlı olan, hakkın hakikatin ve adaletin tarafında olan, mazlumun yanında olan her daim sonunda kazanacaktır.
- Keyfini bozmayanlar, menfaatini tercih edenler, duyarsız kalanlar pişmanlık yaşayacaktır.
- Yaratan her şeyin farkındadır, herkese mühlet vermektedir, ama asla ihmal etmemektedir.
- Kazananları ve kaybedenleri dünya hayatı merkezli belirlemek insanı hataya düşürür. Malı ve gücü çok kazanıp izzetli gibi görünen gerçekte zelil olan ve kaybeden olabilir. Zelil sandıklarımız izzetliler olabilir.
- Her zorluk ardından bir kolaylık, her gecenin ardından bir sabah mutlaka vardır.
- Bütün peygamberler benzer zorlukları yasamış, sonunda kazanmışlardır. İftira ile zindana atılan sultan olmuş, ismi silinmek istenen aziz olmuş, boykot edilen fatih olmuş, şiddetli hasta olan sonunda şifa bulmuş.
- Ümidini katbetmek Yaratan'a olan inancını kaybetmektir. Yaratan'a inanıyorsak O'nun gününün geleceğine, yasasının gerçekleseceğine emin olsun.
- O gün geldiğinde herkes Yaratan'ın ayetlerini apacak göecek, gerçek kudret kiminmiş, kimin mülkünde yaşıyormuş bilecek. İnananların ve mazlumların yüreği ferahlayacak, inkar edenler ve zalimler "keşke toprak olsaydık" diyecek.
- Demem o ki hepimiz kendimizi kontrol edip, çizgimizi/kıblemizi/yönümüzü hak ve hakikatten yana tutalım, Yaratan'ın gösterdiği yolda yürümeye gayret edelim. Sonunda O'nun dediği olacak ve O'na döneceğiz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.