20. Selman Dede Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı Arslan Oldu

Hendek Belediyesi tarafından düzenlenen 20’nci Selman Dede'yi anma, Yağlı Güreşleri ve Sünnet Şenlikleri büyük bir coşku içinde yapıldı.

20. Selman Dede Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı Arslan Oldu

 Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü'nün ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve 20 bine yakın vatandaş katıldı.

Katılım Yoğun Oldu

Yaklaşık 70 çocuğun sünnet yapıldığı 20’nci Selman Dede'yi anma, Yağlı Güreşleri ve Sünnet Şenlikleri Muammer Sencer Caddesi’nde kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından Selman Dede Mesire alanında program devam etti.

Hendek Belediyesi otobüslerle şehir merkezinden vatandaşları ücretsiz olarak Selman Dede Mesire Alanı´na taşıdı. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü'nün ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Üçüncü, Büyük Birlik Partisi (BBP) Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Alican Kocaman, Erenler Belediye Başkanı Şenol Dinç, Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata, Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkanı Cengiz Bayar, Büyük Birlik Partisi (BBP) Akyazı İlçe Başkanı Naim Yolcu, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve 20 bine yakın vatandaşlar katıldı.

Yeni Güreş Ağası Faruk Koç Oldu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, öğlen Namazı öncesinde Hendek Müftülüğünde görev yapan değerli hocalar tarafından Selman Dede Camiinde Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Daha sonra 2024 yılının son ağası Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından İş insanı Faruk Koç’a Selman Dede yağlı güreşlerinin ağalığı devredildi.

Başkan İrfan Püsküllü: Mutluyuz, Gururluyuz

Selman Dede'yi anma, Yağlı Güreşleri ve Sünnet Şenliklerinin bu yıl 20’ncisi düzenlemekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, “ Selman Dede Güreşlerimizi, ata sporumuzu inşallah bundan sonraki yıllarda devam ettirmek istiyoruz.

Etkinliğimiz her ne kadar güreş ile özdeşleşse de geleceğimizin teminatı çocuklarımızın da sünnet merasimleri gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda Hendek ilçemiz hem sanayi hem tarım olması nedeniyle bu yıl tüm çiftçilerimizin ve tarım severlerimizin futbol sahamızda ziyaret edebilecekleri bir mini tarım fuarı alanı oluşturduk. Katılım sağlayan değerli protokolümüze, güreşçilerimize, misafirlerimize ve tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaymakam Acır: Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum

Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır ise yaptığı konuşmada, “Bugün 20’ncisi düzenlenen Selman Dede'yi anma, Yağlı Güreşleri ve Sünnet Şenliklerin Sakarya’mıza ve Hendek’imze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu gibi etkinlikler Hendek’imize değer katmaktadır.

Başkan AK Parti Sakarya Milletvekilimiz Sn. Ali İnci’ye, Hendek Belediye Başkanımız Sn. İrfan Püsküllü’ye ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu gibi etkinliklerin devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Ak Parti Sakarya Milletvekili İnci: Olimpiyat Şampiyonumuzun Tüm Masrafları Bizden

Hendek’te uzun bir aradan sonra tekrardan yağlı güreşlerin başlamasından dolayı Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ’ye teşekkür ederek söze başlayan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, “ Çok güzel bir ortamla karşı karşıyayız.

Halkımız çok memnun. Bundan dolayı bizlerde çok mutluyuz. Hendek hem Türkiye'de hem dünyada güreş denilince ismini ortaya koyan bir ilçedir. Hendek’imizde bizim dönemimizde başlattığımız Güreş İhtisas Kulübü İle yeni adı Olimpik Spor Kulübü olan kulübümüzle şu ana kadar Avrupa'da ve dünyada 23 adet madalya aldık. Avrupa da yine 2 güreşçimiz daha şampiyonluk yolunda ilerliyorlar.

İnşallah onlarda 2 gün içerisinde şampiyon olacaklar. Eskiden biz Avrupa şampiyonu olan güreşçilerimize ev, araba veriyorduk. Buradan ilan ediyorum büyüklerde artık dünya şampiyonu olana ev vereceğiz. Avrupa şampiyonu olanlara da araç vereceğiz.

Olimpiyat şampiyonu olarak Hendek’ten çıkacak sporcumuza ise her ikisini de vererek evlilik yolunda attığı adımda tüm düğün masraflarını karşılayacağız” dedi.

Bbp Genel Başkanı Destici: Bu Tür Organizasyonlarda Ay Yıldız Ve Bayrak Sevgisi Aşılanıyor

Etkinlikle son olarak konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise yaptığı konuşmada, “ 5 yıl öncesinde yine Hendek’te düzenlenen Selman Dede'yi anma, Yağlı Güreşleri ve Sünnet Şenliklerinde buradaydık. Bugün yine bir aradayız.

5 yıl aradan sonra tekrar ata sporumuza geleneklerimize sahip çıkan bu organizasyonu düzenleyen Hendek Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü ‘ye teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Aynı zamanda Türk geleneğimizi yaşatan bu er meydanında güreşen tüm güreşçilerimizi de alınlarından öpüyor tebrik ediyorum. 5 sene önce bu güreşlerin ağalığı bende kalmıştı. İnşallah bundan sonra bu ağalığı bir kardeşimize devredeceğiz.

Şimdiden kendisine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu tür organizasyonlarla gençlerimize ay yıldız sevgisi bayrak sevgisi aşılanıyor. Türk sporumuza bu yüzden sahip çıkmalıyız. Birileri Türkiye ile Portekiz maç yaptığında Portekiz'i tutsalar da bu milletin gerçek evlatları Türkiye Cumhuriyetinin devletinin ve Türk Milletinin yanındadır ve yanında olacaktır. Kimseyi zorla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşı yapmıyoruz.

Eğer bir kimse kendisini bu devlete bu millete ait hissetmiyorsa, bu devletin vatandaşı olarak hissetmiyorsa Milli takımımız karşısında başka bir takımı destekliyorsa onu tutabilir fakat bir şartla bu ülkenin vatandaşlığında da çıkacak.

Portekiz’i tutuyorsa Portekiz'in, Yunanistan’ı tutuyorsa Yunanistan'ın vatandaşı olacak. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi selamlıyor, tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Protokol Tarafından Dereceye Giren Sporculara Ödül Verildi

Selman Dede Başpehlivanlık güreş müsabakalarında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Başpehlivanlık;

  1. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sporcusu Mustafa Arslan
  2. Hendek Belediyesi Sporcusu Süleyman Aykırı
  3. ASKİ Spor Kulübü Sporcusu Serdar Yıldırım- Karamürsel Belediyesi Sporcusu Erkan Ertan

Ödül töreninin ve etkinlik sonrası Protokol üyeleri Bayraktepe Sosyal Tesislerinde akşam yemeğinde bir araya geldi ve program sona erdi.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2024, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184