Namlı Basın Açıklaması Yaptı

MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı 2024 / Eylül Ayı Belediye Meclis Gündemi ile ilgili yazılı Basın Açıklaması.

Namlı Basın Açıklaması Yaptı

2024 / Eylül Ayı Belediye Meclis Gündemi Değerlendirme Bilgilendirme Basın Açıklaması

Kıymetli Hendekliler, Değerli Basın Mensupları; Öncelikle;

“1071 Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünde, büyük komutan Sultan Alparslan ve kahraman ecdadımızı rahmetle anıyor, milletimizin bu onurlu zaferini gururla kutluyoruz."

“30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun! Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizde emeği geçen tüm kahramanlarımızı minnetle anıyor, milletimizin zaferini coşkuyla kutluyoruz."

“Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı, sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim. Bilgiyle dolu, verimli bir yıl olsun!"

“Yeni adli yılın tüm hukuk camiasına adalet, başarı ve huzur getirmesini diliyorum. Adil ve şeffaf bir yargı süreci için emek veren tüm yargı mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum."

“Toplumun huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan zabıta teşkilatımızın Zabıta Haftası’nı kutluyor, emeklerinin her zaman takdir edildiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum."

En son Temmuz ayı başında toplandığımız yaklaşık 60 günlük sürenin ardından yine bir meclis gündemi değerlendirme açıklaması ile sizlerin huzurunda olmaktan kıvanç duyuyoruz.

Madde : 2024 Yılı bütçesi eke ödenek talebinin 5018 sayılı kanun ile mahalli idareler  bütçe ve muhasebe yönetmeliği gereğince Belediye meclisi tarafından görüşülmesi;

İlgili maddeye; İller bankasından gelen payların ve tahsil edilen emlak vergilerinin Belediye bütçesine muhasebe kayıtlarının yapılabilmesi için EVET dedik.

Madde : Çağlayan mahallesinden geçen  demiryolu projesi güzergahında kalan alt bölgeye  ilişkin Hendek İlçesi 1/1000 ölçekli imar uygulama imar planı kısmi revizyonuna İmar ve şehircilik Müdürlüğü tarafından  yapılan 1 adet itirazın görüşülmesi;

Çağlayan Mahallesinden geçen demiryolu projesi güzergahında kalan alt bölgeye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan itirazın daha detaylı değerlendirilebilmesi için İmar ve Bayındırlık komisyonuna sevki için oy kullandık. Komisyon çalışmaları neticesinde tekrar Belediye meclisine gelecek maddeyi detayları ile Meclis üyelerimiz ve Yönetim kurulu üyelerimiz ile tekraren değerlendirerek Hendek’in çıkarlarını gözetecek bir karar vereceğiz.

Madde : İlçemiz Yukarıçalıca Mahallesi ve Kargalıhanbaba mahallesi arasında yer alan sınırların düzenlenmesi talebi ile ilgili konunun görüşülmesi;

Yukarıçalıca Mahalle Muhtarımız Sn. Tuncay ALBAYIR ve Kargalınanbaba Mahalle Muhtarımız Sn. Yalçın ÇAFOĞLU ile irtibat kurularak bahse konu talebin rızaları ve mahalle sakinlerinin bilgileri dahilinde olduğunun teyidi alındıktan sonra 2 mahalle arasında sınırlarını yeniden belirlenmesi için ilgili komisyonlara sevki yönünde oyumuzu kullandık.

Madde : Hendek Belediye Meclisinin 05.07.2023 tarih ve 71 sayılı kararı ile kurulan Afet İşleri Müdürlüğünün yönetmeliğinin görüşülmesi ;

İlgili yönetmeliğin ilgili komisyonlarca görüşülerek inceledikten sonra tekrar Meclisimizce değerlendirilmesi için komisyonlara sevkedilmesi hususunda oyumuzu kullandık.

Madde : Hendek Belediye Meclisinin 05.06.2024 tarih ve 60 sayılı kararı ile kurulan İşletme ve İştirakler Müdürlüğü yönetmeliğinin görüşülmesi;

İlgili yönetmeliğin ilgili komisyonlarca görüşülerek inceledikten sonra tekrar Meclisimizce değerlendirilmesi için komisyonlara sevkedilmesi hususunda oyumuzu kullandık.

Madde : Hendek Belediye Meclisinin 05.06.2024 tarih ve 53 sayılı meclis  İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen ve mimari estetik komisyonunun güncellenmesi  ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık komisyon raporunun;

23.08.2024 tarihli İmar ve Bayındırlık komisyonu ile Hukuk Komisyonu raporunu inceledikten sonra ilgili komisyon üyelerinin oy birliği ile almış oldukları Mimari Estetik Komisyonu yönetmeliğine EVET oyu kullandık.

Madde : İlçemiz Nuriye Mahallesi 322 ve 400 sayılı parsellerin arasında kalan  kadastral boşlukta ihdas işlemi yapıldığında oluşacak olan parselin  Sağlık tesis alanı olarak kullanılmak üzere  Sakarya İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesinin görüşülmesi;

İlgili parseller arasında uygulanacak ihdas işlemi sonrası oluşacak kadastral boşlukta Her geçen gün büyüyen, hızla nüfusu artan ilçemizde yeni sağlık ocaklarının yapılabilmesi, 112 acil sağlık istasyonlarının kurulabilmesi için Kamu yararını gözeterek Sakarya İl Sağlık Müdürlüğüne devrine onay verdik.

Madde : Mülkiyeti belediyemize ait olan İlçemiz Yukarıçağrıkuru mahallesi 3144 ada 44 numaralı parselin mezarlık alanı  olarak kullanılmak üzere Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına devrinin görüşülmesi;

Büyükşehir yasası ile cenaze işleri Büyükşehir belediyelerine devredildiğinden ilçe belediyeleri cenaze hizmetleri birimlerimin kapanması neticesinde cenaze hizmetlerinde istihdam edebilme şansı kalmamıştır. İlgili birimi olan ve personel istihdam etme şansına haiz olan Büyükşehir belediyesine devrine onay vererek, kamu yararını gözeterek, hizmetlerin aksamasının önüne geçmek için mezarlık alanlarının bakımlarının yapılabilmesinin önünü açtık.

Madde : 1 / 1000 ölçekli uygulama imar planında belediye hizmet alanı olarak planlanan ve mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait ilçemiz Kargalıhanbaba Mahallesi 1303 ada 1 numaralı parsel ve 1306 ada 179 numaralı parselin Hendek Belediyesine devir işlemleri için Belediye Encümeni ve Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi,

Kargalıhanbaba mahallemizde 2. OSB girişinin sağ ve sol tarafında kalan 1303/1 ( 47.025,33 m² ) ve 1306/179 ( 34.520,26 m² ) nolu parsellerin de kalan ilgili parsellerin Belediyemize devri için Belediye Başkanına ve Belediye encümenine yetki vererek Belediye hizmet alanı olarak Belediyemizin bünyesine dahil edilmesine destek verdik.

Madde :  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yatırım teşvik belgesi alınması için Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi.

Belediyemizin T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Yatırım teşvik belgesini alarak alınacak teçhizat ve yapılacak yatırımlardan teşvik indirimlerinden faydalanabilmesi için Belediye Başkanına yetki verdik.

Madde :  Belediyemiz tarafından sosyal yaşamı geliştirmek amacıyla Hendek Belediye İktisadi teşebbüsü adı altında bütçe içi işletme kurulmasının görüşülmesi.

Bütçe içi kurulması düşünülen bu işletmenin amacı, kuruluş maksadı, hangi alanlarda faaliyet göstereceği, 117 yıldır ihtiyaç duyulmayan böyle bir işletmeye neden ihtiyaç duyulduğu gibi soruların karşılık bulmadığı bu işletmenin kurulmasına Hendek halkının haklarını düşünerek HAYIR dedik

Madde :  2025 – 2029 dönemine ait Belediye stratejik planının görüşülmesi

Madde :  2025 Belediye performans programının görüşülmesi

Madde :  2025 Belediye bütçesinin görüşülmesi

Madde :  2025 Belediye ücret tarifesinin görüşülmesi

12 – 13 – 14 ve 15. Maddeleri ilgili komisyonlarda görüşülerek meclise gelmesi için komisyona sevki için oyumuzu kullandık.

Madde :  5393 sayılı Belediye kanununun 18. Maddesinin g bendi uyarınca şirket hissesinin devir alınması ve devir işlemlerinin  yapılması için Belediye Başkanı ve Belediye encümenine yetki verilmesinin görüşülmesi.

Gelelim Eylül ayı Meclis gündeminin can alıcı ve Hendek kamuoyunun merakla beklediği maddeye. Bir Hendekli olarak kabullenemediğimiz bir madde. Bu maddeye onay veren Meclis üyelerimizi vicdanları ile başbaşa bırakıyorum. Biz bu maddeye gönül rahatlığı ile KOSKOCAMAN bir HAYIR diyerek RET veriyoruz. Borcu olan ama önceki dönem Belediye Başkanlarından Ali incinin başkanlığı döneminde kurulan ve mevcut Belediye Başkanımız tarafından da kullanılan kendi kurdukları ve kendi borçlandırdıkları hali hazırda faal olan bir kamu iştiraki şirketi olan eski adıyla Himpaş yeni adıyla Türkay neden ve niçin pasife alınarak yeni bir şirket hissesi alınmasının düşünülmesi bizleri hayrete düşürmüştür. Belediye Başkanımız Sn. Turgut BABAOĞLU’da Başkanlık yaptığı dönemde geçmişten borçları ile birlikte devraldığı ve aldığı borcun çok çok altında bir borçla devrettiği, güçlü bir yapı kazandırdığı Türkay A.Ş. ile devam etmiştir. Bu borç benim değil, benim zamanımda yapılmadı diyerek iş insanlarını mağdur etme yolunu seçmemiştir ve doğru olanı da budur.

Yeni kurulması düşünülen şirket ile alakalı, aşağıdaki sorularımızın cevabını da beklemekteyiz.

Hali hazırda faal olan bir şirketi işletmek varken, neden sıfırdan başlanmak istenmektedir.

Hisse devri ile yeni kurulması düşünülen şirket hangi şirkettir? Sahibi kimdir?

Kamuoyunda da zikredildiği üzere önceki dönemlerde şimdiki adı Türkay olan şirkete yönetim kurulu Başkanlığı yapmış birine ait bir şirketin hisselerimi alınarak yeni şirket kurulmaya çalışılmaktadır.

Borçlar bahane edilecekse Sn. Belediye Başkanımızın borcunu arttırdığı önceki dönem belediye başkanımızca da haber sitelerine konu olmuş haberler hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır.

Türkay şirketinin borçları ile ilgili bir şüphe varsa suçlular kanuna başvurularak cezalandırılır, alacaklıların borçları ödenmeyerek hem şirketin itibarı hemde şirkete iş yapan firmalar neden cezalandırılmaktadır.

Türkay A.Ş.’yi bilerek isteyerek, standart ödemeleri dahi yapmayarak karşı karşıya kalınan icra ve haciz işlemlerine 117 yıllık belediyenin muhatap ettirilmesine anlam veremiyoruz. Acaba kendi yönettikleri şirketlerde bu tür uygulamaya giderler miydi? Diyede ayrıca soruyorum.

Kamuoyuna saygı ile arz olunur.

Burhan NAMLI

Milliyetçi Hareket Partisi Hendek İlçe Başkanı

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ülkücü Kara Murat
Ülkücü Kara Murat - 1 hafta Önce

Tabanınızın sesine kulak verin Tayyip Erdoğanın kulu kölesi emir eri olmayın.NOKTA.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184