Can Dostlarımızı Sahiplendirerek Onlara Kucak Açalım

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İnci, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin sahipsiz köpek sorununa dikkat çekti.

Can Dostlarımızı Sahiplendirerek Onlara Kucak Açalım

 İnci, hızla artan sahipsiz köpek popülasyonunun hem insanlar hem de hayvanlar için ciddi tehlikeler oluşturduğunu belirtti.

"Netanyahu'yu Alkışlayan ABD Kongresi Demokrasiye Kara Leke Sürüyor"

İnci, konuşmasına ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun ayakta alkışlanmasının Amerika’nın demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini ve demokrasi konusundaki inandırıcılığını artık kaybettiklerini ifade ederek başladı.

“Can Dostlarımız Köpekler İnsanoğluna En Büyük Lütuftur”

İnci, tarihimizden bu zamana kadar can dostlarımız olan köpeklerin insanoğlunun her alanda destekçisi ve yardımcısı olduğunu vurguladı. Bu değerli dostlarımız Allah’ın bize vemiş olduğu en büyük lütuflardan birisidir. Can dostlarımız yeri geldiğinde bizleri koruyan, terapi yapan, engellilerimize, hastalarımıza yardımcı olan, av ve çobanlık gibi alanlarda en büyük destekçilerimiz olan ve günümüzde güvenlik güçlerimiz tarafından çok önemli görevlerde bizlere yardımcı olan arkadaşlarımızdır. Ancak günümüzde sahipsiz köpeklerin geldiği nokta insanlarımızı ciddi anlamda tehdit etmektedir.

"Sahipsiz Köpekler Halk Sağlığını Tehdit Ediyor"

İnci, sahipsiz köpek popülasyonunun en iyimser bakışla 4 milyonu aştığını ve hızla arttığını belirtti. Sahipsiz köpeklerin sağlık açısından ciddi riskler oluşturduğunu söyleyen İnci, Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2023 yılında yaklaşık olarak 438 bin kişinin kuduz riski ile karşı karşıya kaldığını ve bu vakaların %91'inin sahipsiz köpeklerden kaynaklandığını vurguladı.

İnci, “Dünya sağlık örgütü verilerine göre Kist Hidatik Hastalıklarda ise en yüksek risk teşkil eden ülkelerden birisiyiz” dedi.

"Köpek Saldırıları Artıyor, Güvenlik Tehdit Altında"

Son üç yılda 4 bin 269 köpek saldırısının yaşandığını, bu saldırılarda 10 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 2 bin 389 vatandaşın yaralandığını belirten İnci, sahipsiz köpeklerin neden olduğu kazalarda 37 kişinin öldüğünü ve 3 bin 898 kişinin yaralandığını ifade etti. "İstanbul’da 7 yaşındaki Ahmet’in köpeklerin saldırısına uğraması hepimizi derinden yaralamıştır," diyerek yaşanan trajik olaylara dikkat çekti.

"Bütün Can Dostlarımıza Sahiplendirerek Onlara Kucak Açalım"

İnci, sokakların güvenli hale getirilmesi ve sahipsiz köpek sorununu çözmek amacıyla "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin acilen işleme konulması gerektiğini belirtti. İnci, tüm hayvanların sahiplenilmesi veya yaşam merkezlerinde bakılması gerektiğini savunarak, "Sahipsiz hayvan kavramı ortadan kalkmış olacak," dedi.

Ali İnci, sahipsiz köpek sorununu çözmek için acil ve etkili adımlar atılması gerektiğini belirterek, tüm vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. "Gelin hep birlikte bütün Sahipsiz Can dostlarımızı sahiplendirerek onlara kucak açalım," diyerek toplantıyı sonlandırdı

"Algı Oyunlarına İzin Vermeyeceğiz"

İnci, bazı grupların bu sorunu istismar ettiğini ve muhalefetin algı oyunlarıyla samimi vatandaşları kandırmaya çalıştığını ileri sürdü. "Biz sahipsiz köpekleri öldürelim demiyoruz; hem hayvanlar için hem insanlar için güvenilir yaşam alanları oluşturalım diyoruz. Biz bütün hayvanları sahiplendirelim diyoruz" ifadelerini kullandı.

İnci, “Gelin hayvan yaşam merkezlerinde kayıt altına alınacak hayvanlar ile yerinde ilgilenin veya sahiplenin diyoruz. Ama işlerine gelmiyor, çünkü sokaklardaki hayvanlara yem veriyoruz adı altında topladıkları bağışların bir çoğunu hayvanlara vermediklerini çok iyi biliyoruz.

Dün derdinizin AĞAÇ olmadığını bildiğimiz gibi, Bugün de derdinizin SAHİPSİZ KÖPEKLER olmadığını çok iyi biliyoruz.” İfadeleri ile milletin meclisinde eylem yaparak vatandaşları yanlış yönlendirenlere seslendi.

“Lobilere Müsaade Etmeyeceğiz”

İnci, AK Parti hükümetlerinin her zaman ülke refahı için çalıştığını ve bu yolda karşılarına çıkan menfaat lobilerine izin vermeyeceklerini vurguladı. " Ne zaman AK Parti Hükümetleri; güzel işler yapsa, karşımıza İnsanlıktan nasibini almamış bu menfaat lobileri çıkıyor Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti iktidarlarımız buna müsaade etmeyecek," diyerek konuşmasını sonlandırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184