GİRİŞİMCİ RUH SAKARYA'DA CANLANIYOR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile düzenlenen Başarı Örnekleriyle Girişimcilik Paneli, AKM’de düzenlendi.

GİRİŞİMCİ RUH SAKARYA'DA CANLANIYOR


Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Türker Vardar, KOSGEB Sakarya Müdürü İsmet Yılmaz ve çok sayıda girişimci adayı katıldı.

Moderatörlüğünü Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ekrem Gül’ün yaptığı panelde; Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türker Baş, Bortek Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Borazancıoğlu, İzec Tablet işletme sahibi Ufuk Tezcan ile Hendek Sarma işletme sahibi Rahime Aslıbay sunumlarını gerçekleştirdi.

Hayaller gerçek oluyor

Panelin açılış konuşmasında girişimci adaylarına desteğin her zaman devam edeceğini belirten Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Türker Vardar, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile gerçekleşen bu proje ile hayaller gerçek oluyor.

Kentimiz girişimcilik ruhuna sahip bir şehirdir. Küçük adımlar desteklenerek büyük adımlara dönüşecek, başarılı girişimciler ile şehrimiz örnek olacaktır. Girişimci ruh her zaman umut kapılarını aralar, aralanan bu kapıda bizim görevimiz yapacağı işe inanmış girişimci vatandaşlarımızın fikirlerini desteklemek onlara çıktıkları bu yolda destek olmaktır. Gerçekleştirdiğimiz projeler ile Sakarya’da ki girişimcilik faaliyetlerine desteğimiz devam ediyor şeklinde konuştu.

Güzel bir başlangıç

KOSGEB Sakarya Müdürü İsmet Yılmaz, Üniversite eğitimi sonrası girişimciliğin planlanması ve iş hayatına uygulanabilmesi için verilen destekler büyük öneme sahip.

Bu alanda önemli çalışmalar yaparak hızlı yol almak için çalışmalar yürütüyoruz. Düzenlenen bu programın bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizin ‘Kabuğunu Kır’ sloganı durumu çok iyi özetlemektedir. Bu proje kabuklarımızı kırmak adına inşallah güzel bir başlangıç olur diye konuştu.

İnovasyonun önemini arttı

İşletmelerde değer yaratmanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Türker Baş, Artık dünyada önemli olan inovasyondur. Yeni bir ürün ortaya çıkarmak veya var olan bir ürün üzerine yenilikler yapmak, yeni ufuklar açmak, yeni konseptler oluşturmak mühimdir.

Bu yapılmadığı takdirde hiçbir firma ayakta kalamayacaktır. Şuan dünyanın en büyük cirosuna sahip olan firma 10 sene önce ortalarda yoktu. Çünkü onlar değişen dünyaya ayak uydurarak bir inovasyon yaptı, yeni bir değer üretti. Girişimciler, bu noktaya dikkat ederek özgün fikirler üzerine yoğunlaşmalıdır dedi.

Büyükşehir desteği

Bortek Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Dünya’da yeni gelişen sistemde belediyeler ekonominin dümenini eline alan kurumlar haline geliyor.

Belediyeler sadece yol, su ve kanalizasyon gibi hayati önemi olan altyapı ve üstyapı hizmetleri yerine getirmiyor, aynı zamanda şehrin ekonomi çarkında önemli bir misyonu yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyemizde bu noktada her zaman desteklerini sunmaktadır diye konuştu.

Girişimciliğin yaşı yoktur

Borazancıoğlu’nun ardından söz alan Hendek Sarma işletme sahibi Rahime Aslıbay, Girişimci olmak için yaşın önemi yoktur. Ben, 55 yaşından sonra bu işe başladım. Şuan her yıl cirosu büyüyen bir firmanın sahibiyim. Önemli olan insanın yapacağı işe inanması ve çıktığı yolda sabrederek yürümesidir dedi.

Panelde son olarak konuşan İzec Tablet işletme sahibi Ufuk Tezcan, İzec Tablet olarak biz yola çıktığımızda sektörde android işletim sistemini bilen pek yoktu. Değişen koşulları takip ederek yola çıktık. Şuan da Türkiye’nin büyük teknoloji marketlerine ürünler üretiyoruz.

Girişimcilerin dünyayı takip etmesi ve değişen şartları iyi gözlemlemesi önemlidir” ifadelerini kullandı. Panelin ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan KOSGEB eğitimlerinde başarı kazanan girişimcilere sertifikalarını takdim etti.


Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184