Sağlık Okuryazarlığı Erken Yaşlarda Başlamalı

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Hayat İçin ABC Projesi kapsamında çocuklarda farkındalık yaratmak üzere çalışmalarına devam ediyor.

Sağlık Okuryazarlığı Erken Yaşlarda Başlamalı

Hendek Gençlik Merkezinde gerçekleşen ve Hendek Müftülüğünün koordine ettiği  sağlık okuryazarlık düzeyini arttırmayı hedefleyen eğitime 6-11 yaş gurubu çocuklar katılım sağladılar.

İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Proje biriminden  Uzm. Hemşire Deniz Çiftçi gerçekleştirdiği İnteraktif eğitimde oyunlarla farkındalık geliştirilmesi amaçlandı. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü eğitim Biriminden Hasan Kodaman’ın  katılım sağladığı çalışmaya  İlçe Müdürlüğünde  staj görmekte olan  Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Öznur Sarı  destek sağladı.

Hendek Gençlik Merkezinde verilen eğitimde risklerden korunma, Temel Yaşam Desteği, Yaşamsal Bulgular ve Bilinç Farkındalığı, Sağlığın tanımı ve önemi konularında çocuklar  bilgilendirildiler.

112 Acil Sağlık Hizmetlerinin doğru kullanımı, iletişim ve kritik durumlarda yaklaşımların anlatıldığı eğitimde ,çocuklar müzik eşliğinde oyunlar oynayarak  öğrendiler. Sağlık konusunda bilgi ve becerilerinin artmasının  hedeflendiği  eğitimde  çocuklara daha esnek düşünebilme ve problem çözme yeteneklerini de geliştirici bilgiler verildi.

Sağlık okuryazarlığı; bireylerin  sağlıkla ilgili bilgilere ulaşması, bu bilgileri anlaması ve sağlıkla ilgili kararlarında kullanabilmesi için gerekli olan zihinsel ve sosyal beceriler olarak ifade edilmektedir.

Hızlı öğrenme yeteneğine sahip olan çocuklarda sağlık konusunda bilgilendirmenin erken yaşlardan itibaren başlayan bir süreç içinde yaşamın gelişim dönemlerinin her döneminde verilmesi, sağlıklı bireyler olarak yaşamlarını sürdürmelerinde önem taşıyor. Sağlık Hizmetlerini verimli kullanma becerisi taşıyan bilinçli toplumun oluşmasında çocukluk çağlarından başlayan eğitimlerin sürekliliği önem taşıyor.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çocuk ve yetişkinlere yönelik koruyucu sağlık , temel ilkyardım, bulaşıcı hastalıklar, ruh sağlığı, kronik hastalıklar ,  dijital bağımlılıklar  gibi konularda çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık Hizmetlerinin kalitesini arttıran projelerini hayata geçirmek üzere toplumsal katılım ve kurumlararası işbirliğinin önemine vurgu yapıyor.

#hendekilçesağlıkmüdürlüğü

#sağlıkokuryazarlığı

#hayatiçinabc

#sağlıklıyaşam

#yabancıcisimtıkanmaları

#temelyaşamdesteğifarkındalığı

#sağlıkeğitimi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184