Hendekte Dijital Ve Sosyal Medya Bağımlılık Semineri

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Hendek İlçe Müftülüğünün koordinasyonu ile devam eden seminerlerin üçüncüsü Hendek Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

Hendekte Dijital Ve  Sosyal Medya Bağımlılık Semineri

Dijital Bağımlılık ve Sosyal Medya Bağımlılığı Seminerine Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Fulya Aktan Kibar, Hendek gençlik ve Spor İlçe Müdürü V. Yavuz Selim Yılmaz, Hendek Müftülüğü Şube Müdürü Eyüp Terzi ve Şube Müdürü Birol Usaç, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim-Proje Biriminden Hasan Kodaman , Kuran Kursu Öğreticileri Seyhan Erol,Emine Bayram, Şeyma Öksüzoğlu, Zehra Duysak, Şura Güneş, Sevda Kuru Emine Aktaş, Melek Bahtiyar, Zeynep Erol, kuran kursu öğrencileri ve Hendek halkı katılım sağladılar.

Seminer Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Fulya Aktan Kibar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim-Proje Biriminden Uzm. Hemşire Deniz Çiftçi’nin sunumundan sonra Hendek Sağlıklı hayat Merkezinden Psikolog Melike Kahraman Dijital Bağımlılıklar konularında bilgiler verdi.

Dijital ve Sosyal Medya Bağımlılığının etkileri konusunda uzmanları açıklamaları şöyle özetlenebilir:

Sosyal medya bağımlılığı, sosyal medya platformlarının aşırı ve kontrolsüz kullanımına bağlı olarak bireylerin hayatında olumsuz etkiler yaratan bir durumdur. Bu bağımlılık, kişinin günlük yaşantısını, iş veya okul performansını ve sosyal ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebilir.

· Sürekli Kullanım İhtiyacı: Sosyal medyayı sık sık kontrol etme ve bu platformlarda geçirdiğiniz zamanı artırma ihtiyacı.

· Zaman Yönetimi Sorunları: Sosyal medya kullanımı yüzünden günlük görevlerinizi ve sorumluluklarınızı aksatma.

· Düşük Özsaygı: Sosyal medya üzerindeki yorumlar ve beğeniler üzerinden özsaygınızı değerlendirme.

· Gerçek Hayattan İzolasyon: Sosyal medyada geçirdiğiniz zaman yüzünden gerçek sosyal ilişkilerden ve etkinliklerden uzaklaşma.

· Fiziksel ve Zihinsel Sağlık Sorunları: Uykusuzluk, baş ağrıları, göz yorgunluğu gibi fiziksel rahatsızlıklar ve anksiyete, stres gibi zihinsel sağlık sorunları.

Sosyal medya, hayatın önemli bir parçası olabilir ancak dengeyi sağlamak ve sağlıklı kullanım alışkanlıkları geliştirmek, hem psikolojik hem de fiziksel sağlığınızı korumaya yardımcı olabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184