Hendek Gençlik Merkezinde Hayat Kurtaran Eğitimler

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü yaz süresince topluma yönelik eğitimlerine devam ediyor.

Hendek Gençlik Merkezinde Hayat Kurtaran Eğitimler

Hendek Gençlik Merkezi Konferans Salonunda  gerçekleşen  “Yabancı cisim Tıkanmalarında İlkyardım Uygulamaları  ve Temel  Yaşam Desteği” konulu eğitime  Hendek Gençlik Merkezindeki kurslara devam eden gençler katıldılar.

Hendek Müftülüğünün koordinasyonu ile gerçekleşen eğitime Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uzm.Hem. Deniz Çiftci, Hasan Kodaman , Psikolog Melike Kahraman ve  Hendek İlçe Müftülüğü Kuran Kursu Öğreticisi Seyhan Erol , öğretmen ve öğrenciler katılım sağladılar.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Biriminden Uzm. Hemşire Deniz Çiftçi’nin sunumuyla gerçekleştirilen  Yabancı cisim Tıkanmalarında İlkyardım  ve Temel Yaşam Desteği konulu eğitim pratik uygulamalarla anlatıldı.

Eğitimin ikinci  oturumunda Hendek Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Psikolog  Melike Kahraman “Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Temel yaşam desteği, ilaçsız uygulanan bir yöntem olarak her vatandaş bu konuda bilgilenmesi önem taşıyor.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü toplumun tüm yaş gruplarına yönelik eğitimlerinde yüzlerce kişiye bu konuda bilgilendirici eğitimlerini sürdürülebilir şekilde devam ettiriyor. İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim ve Proje Birimi  hedeflediği sağlık ilişkili eğitimlerinde  risklerden koruyucu ve riski yönetebilen bir toplumun  artan bilgi düzeyi ile kendi sağlığını geliştirici sağlıklı yaşam prensipleri kazanması hususunda çalışmalarına devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184