Gürcüler Kızanlık Mahallesinde buluştu

Hendek Batum Gürcü Derneği görev dağılımının ardından etkinliklere başladı. İlk etkinlik Kızanlık Mahallesinde gerçekleştirildi.

Gürcüler Kızanlık Mahallesinde buluştu

Etkinliğe AK Parti İlçe Başkanı Adem Öz, MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, Önceki Dönem Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Sakarya Kartvel Derneği Başkanı Mustafa Kolat ve Yönetimi, Batum Gürcü Derneği Başkanı Özcan Nişancı, Yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve üyeler katıldı.

Hendek'te bulunan Batum Gürcü Derneği, Kızanlık Mahallesi'nde düzenlediği etkinlikle bölgedeki Gürcü vatandaşlarla bir araya geldi. Dernek üyeleri ve mahalle sakinleri, renkli bir gün geçirerek geleneksel Gürcü halk oyunları oynadı. Etkinlikte, kültürel paylaşımların yanı sıra dostluk ve dayanışma mesajları da ön plana çıktı.

Hendek Batum Gürcü Derneği Başkanı Özcan Nişancı, etkinliğin amacının kültürel birlikteliği pekiştirmek ve Gürcü kültürünü yaşatmak olduğunu vurguladı. Mahalle sakinleriyle birlikte geleneksel Gürcü halk oyunları oynayan dernek üyeleri, etkinliğin başarılı geçmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Katılımcılar arasında oluşan dostane ortam, etkinliğin amacına ulaşmasında önemli rol oynadı.

Kızanlık Mahallesi sakinleri de etkinliğin mahalledeki kültürel çeşitliliği ve birlikte yaşama kültürünü pekiştirdiğini belirterek, dernek Başkanı ve Yönetimine teşekkür etti.Bunun yanı sıra dernek yönetimide misafirperverliklerinden dolayı kızanlık köyü muhtarı  Osman Şahin ve köy halkına teşekkür ederek kendilerine hediye takdiminde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184