Batum Gürcü Derneği Buluşmaları Devam Ediyor

Hendek Batum Gürcü Kültür Derneği, Üç Mahallenin ortak düzenlediği etkinlikle Gürcü kültürünü yaşatmak ve tanıtmak amacıyla bir araya gelmeye devam ediyor.

Batum Gürcü Derneği Buluşmaları Devam Ediyor

Pınarlı Mahallesi Muhtarı Halil Kahveci’nin organize ettiği ve İkbaliye Mahallesi Muhtarı Barış Yazıcı, ve Balıklı İhsaniye Mahallesi Muhtarı Ahmet Karagöz’ün ortaklaşa düzenlediği etkinlik Balıklı İhsaniye Mahallesi Piknik alanında gerçekleşti.

Etkinliğe, MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı, AK Parti İlçe Başkanı Adem Öz, Muhtarlar ve Dernek üyeleri katıldı.

MHP İlçe Başkanı Burhan Namlı ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Öz etkinliklere siyasi bir temsilci olarak değil, etnik kökenlerinden dolayı katıldıklarını dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu, derneğin Gürcü kökenli Mahallelerde düzenlediği üçüncü etkinlik olarak kaydedilirken, Balıklı İhsaniye Mahallesi Piknik alanında gerçekleşen buluşma geleneksel Gürcü halk oyunlarının sergilendiği renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcılar, kültürel mirasın önemini vurgulayan konuşmalar eşliğinde, birlikte eğlenceli anlar yaşadı.

Hendek Batum Gürcü Kültür Derneği Başkanı Özcan Nişancı, “Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 Bu tür buluşmaların gelecek nesillere kültürel değerleri aktarmada önemli rol oynuyor. Hendek Batum Gürcü Kültür Derneği olarak, bu buluşmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese, özellikle köyümüzün değerli sakinlerine, muhtarımıza ve   katılımcılara teşekkür ediyorum.

 Hep birlikte, bu güzel kültürü yaşatmaya ve geleceğe taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Balıklı İhsaniye Mahallesinde ki buluşma, katılımcılara hem dostluklarını pekiştirme hem de kültürel zenginliklerini paylaşma imkanı sundu.

 Dernek, Faaliyetlerin ve etkinliklerin devam edeceğinin altını çizerek, Gürcü kültürünü yaşatmaya ve geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Etkinliğin organizasyonunun yapan Pınarlı Mahallesi Muhtarı Halil Kahveci, güzel bir etkinlik olduğunu belirterek Gürcü Kültürünün yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinlik, katılımcıların dostluklarını pekiştirdiği ve Gürcü kültürünün coşkusunu paylaştığı keyifli bir atmosferde son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184