Namlı Yazılı Basın Açıklaması yaptı

MHP Hendek İlçe başkanı Burhan Namlı 2024/ Temmuz ayı Hendek belediyesi meclis toplantısı hakkında basın açıklaması yaptı.

Namlı Yazılı Basın Açıklaması yaptı

2024 / TEMMUZ AYI BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİ DEĞERLENDİRME BİLGİLENDİRME BASIN AÇIKLAMASI

Kıymetli Hendekliler, Değerli Basın Mensupları; Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısında Belediye tarafından gündeme alınan maddeler hakkında değerlendirmelerimizi sizlerle paylaşmak istedik.

Madde : İlçemiz Büyükdere Mahallesi ve Kargalıhanbaba mahallesi arasında yer alan  sınırların düzenlenmesi ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık komisyon raporunun görüşülmesi,

Haziran ayı meclis değerlendirme toplantısında ilgili mahalle muhtarlarımızın bilgilerine başvurmak için komisyona sevkettiğimiz bu madde ile ilgili mahalle Muhtarlarımız ile görüşülerek sınırların düzenlenmesinin kendi taleplerinin olduğunu belirtmesi üzerine bizde tüm meclis üyelerimiz ile birlikte mahalleler arasında ki sınır 6149 sokak olacak şekilde mahalle sınırı değişikliğine onay verdik.

Madde : Mahkemeler tarafından iptal edilen 6,8,12,13,17 ve 44 numaralı imar uygulamalarının, fiziki ve hukuki imkansızlıklar nedeniyle tekrardan yapılamamasına bağlı olarak; coğrafi bilgi sistemleri ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanunun 7. Maddesi kapsamında değerlendirilmesi ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon raporunun görüşülmesi.

Haziran ayı Meclis değerlendirme toplantısında komisyona sevk ettiğimiz; Ben yaptım oldu mantalitesi ile 2001 – 2010 yılları arasında yapılan İmar uygulamalarından ortaya çıkan mağduriyetlerin ve karmaşanın, İmar ve Bayındırlık komisyonunca da komisyon raporunda da detaylı olarak belirtildiği üzere, ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi ve yeni mağduriyetlerin engellenmesi için 20 Şubat 2020 tarih ve 31045 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren “ Coğrafi Bilgi Sistemleri ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması  hakkında kanunun 7. Maddesi gereğince geri dönüşüm işlemlerinin yapılmamasına, mağduriyetlerin kaldırılması ile ilgili takas, kamulaştırma, belediye hisse satışı, ifraz, tevhit, ihdas, ruhsatlandırma v.b. işlemlerin mevcut imar uygulamasına göre yapılabilmesi için Emlak İstimlak müdürlüğü,  İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne yetki vererek mağduriyetlerin düzeltilebilmesi için evet dedik…

Gündem dışı olarakta Hendekli hemşehrilerimizden gelen aşağıda belirttiğimiz şikayet ve temennileri Belediye Başkanımıza meclis toplantısında ilettik.

Yazın gelmesi nedeniyle, sinek ilaçlama araçlarının ana arterler dışında ara mahallelere girme konusunda halkımızdan gelen talebi dile getirdik.

Önceki dönem belediye çalışma döneminde başlanan, bitmesi yakın ilçemizin çeşitli mahallelerinde ki çocuk parklarının çevre düzenlemelerinin ve temizliklerinin yapılması konusunda vatandaştan gelen talepleri ilettik.

Yaz gelmesi nedeniyle sık sık yaşanan su kesintileri için sorumluluğu SASKİ’de olmasına rağmen ilgili kurumla irtibata geçilerek gerekli tedbirlerin alınması temennilerimizi ilettik.

Önceki dönem belediye çalışma döneminde ilçemizde ki Sarıyer, İkramiye, Yeşilköy ( cıpcıp), Kazimiye, Lütfiyeköşk, Kahraman, Çamlıca ve Camili mahallelerimizde yapılan doğalgaz çalışmaları nedeni ile bozulan köy içi yollarının tamir ve bakımlarının yapılması talebini ilettik. Malum olduğu üzere Yaz nedeniyle artan kırsal mahalle nüfusu nedeni ile hem toz bakımından hemde araç geçişleri bakımından mahalle sakinleri ve o güzergahı kullanan hemşehrilerimiz sıkıntı yaşamaktadır. Belediyemiz sorumluk sahasında olan mahalle içi yolların tamir ve bakım çalışmalarının geciktirilmeden yapılmasını Milliyetçi Hareket Partisi grubu olarak önemli olduğunu meclisimizde dile getirdik.

Kamuoyuna saygı ile arz olunur.

Burhan NAMLI

Milliyetçi Hareket Partisi Hendek İlçe Başkanı

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2024, 14:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
İkbaliye köylüsü
İkbaliye köylüsü - 3 gün Önce

Turgut Babaoğlu bizim köyümüzde belediyeye ait 4 tane tarla vasfındaki yaklaşık 50 dönüm yeri neden sattı.Hemde seçimlere 3 ay varken yangından mal kaçırır gibi oldu.İşin tuhaf tarafı Tuner Asfalt diye birisi hepsini kapatmış bu bize çok tuhaf ve anlamlı geldi.Tamam belediye kendi mülkünü satabilir amma seçim öncesi yapması ve bunlarıda bir kişinin alması çok manidar.Sayın başkanımız bunuda gündeme getirse millet olarak memnun oluruz.

Çamlıca 'lı
Çamlıca 'lı - 3 gün Önce

Hay ağzın bal yesin kardeşim.Allah razı olsun.

İkbaliye köylüsü
İkbaliye köylüsü - 3 gün Önce

Benim yazdığım yorumdaki haber vAllahide billahide doğrudur bu yorumumu beğenmeyen okura buradan bir cevap yazarsa memnun olurum.

Mahmutbeyli
Mahmutbeyli - 19 saat Önce

Başkan günah çıkartıyor

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184