Meclis Üyesi Meclis Gündemi İle İlgili Açıklamada Bulundu

CHP hendek belediyesi Meclis üyesi Av. Setenay Halis Hendek Belediyesi meclis Gündemi ile ilgili açıklamada bulundu.

Meclis Üyesi Meclis Gündemi İle İlgili Açıklamada Bulundu

Sizlere öncelikle 05.06.2024/saat 15:00 tarihinde gerçekleşecek Hendek Belediye Meclis Toplantısını hatırlatmak ve söz konusu toplantının 8. Maddesinde yer alan “… ada.. parsel ile ilgili hazırlanan imar plan tadilatının kabulüne ilişkin hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesine” ilişkin gündeme özellikle dikkat etmenizi ve mümkünse toplantıyı canlı olarak Facebook ya da Belediyenin Canlı Yayınından izlemenizi tavsiye ederim. 

NEDEN?

Hendek Coşkunlar Havai Fişek patlamasının meydana geldiği taşınmazın imara açılması oylamaya sunulacaktır!!

VİCDAN SAHİBİ HENDEK HALKINA ÖZELLİKLE HATIRLATMAK İSTERİM Kİ;

Hepinizin bildiği gibi 3 Temmuz 2020 yılında meydana gelen Hendek Coşkunlar Havai Fişek fabrikasının, patronlarının tam kusurlu faaliyetlerinden, kaçak barut üretiminden ve usulsüz onlarca uygulamasından dolayı patlaması sonucu 7 işçi ve 3 asker şehit olmuş; sayısı 100 den fazla işçi ise ağır yaralanmıştır. Devam eden yargılama neticesinde ise; “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan fabrika sahiplerinden Yaşar Coşkun (aynı zamanda dönemin MUSİAD başkanı olduğuna özellikle dikkat edilmelidir.), Ali Rıza Ergenç Coşkun ve diğer sanıkların aldığı cezalar asla yeterli olmayıp, tüm mağdur vekilleri olarak istinaf başvurusu tarafımızca yapılmış ve yargılama halen devam etmektedir.

“7 İŞÇİ VE 3 ASKER’İN ÖLÜMÜ YALNIZCA SAYIDAN İBARET DEĞİLDİR.”

Söz konusu patlama gerçekleştikten sonra ölen işçilerin bedenleri, paramparça bir halde siyah çöp poşetleri ile ailelerine teslim edilirken; Hendek Belediyesinin Bayraktepe tesislerinde MUSİAD’ın da aralarında olduğu Coşkunlar’a, moral yemeği düzenlediğini özellikle hatırlatmak isterim! Bu rezalete ek olarak; Yargılama boyunca tüm duruşmalara katılan mağdurlar vekili olarak söylüyorum ki; CHP Hendek İlçe Örgütü hariç Hendek’ten hiçbir siyasi partinin örgütü de duruşmalara katılmamıştır. Bu dava senin-benim değil tüm Hendeğin davası olup, Tüm Hendek Halkının elini vicdanına koyması gereken bir davadır. Hendek'in ilgili siyasi kanaat önderlerinin ve örgütlerinin de Mağdurların değil patronların yanında olması da akıl ve vicdanın alabileceği bir durum değildir.  

SÖZ KONUSU FABRİKANIN ARAZİSİ’NE NE OLDU?

Fabrikanın sahipleri patlamadan sonra taşınmazı acele bir şekilde satılık ilanına çıkarmış ancak ne hikmetse Türkiyenin hiç bir yerinden alıcı çıkmamış;KOBÜDER KARMA SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİFİ isimli Sakarya'da kurulan bir kooperatif çıkıp burayı  17.07.2023 TARİHİNDE satın almıştır!!!

BU KOOPERATİF ACABA NE ZAMAN KURULDU?

NE KADAR SERMAYE İLE KURULDU?

KOOPERATİFİ OLUŞTURAN KURUCULAR KİMLER?

Bu kooperatif, ticaret sicil gazetesinden de açıkça görüleceği üzere 05.07.2023 tarihinde, toplam 7 kurucu (6 şirket 1 şahıs) tarafından, 700 TL sermaye ile kurulmuş. Özetle taşınmazın satıştan 12 gün önce 700 TL sermaye ile kurulan ve daha önce hiç bir faaliyeti olmayan bir kooperatif, bir anda milyonluk arsayı satın almış. Ve bu kooperatifin söz konusu taşınmazı satın almaktan başka hiç bir faaliyeti de olmamış!!  Sırf bu taşınmazın satılması için birileri tarafından bir kooperatif kurulmuş!!

Kooperatifi oluşturan kurucular ise aşağıdaki gibi olmakla birlikte, söz konusu kişi ve kurumlara dikkat etmekte fayda görmekteyim.

1. FİLİZFİDAN YAPI MALZEMELERİ İNŞAAT DEKORASYON SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ - İsmail Filizfidanoğlu - Şimdiki MÜSİAD Sakarya Başkanı, Hendek'te yaşanan patlamanın ardından tutuklanan MÜSİAD Şube Başkanı Yaşar Coşkun'un yerine İsmail Filizfidanoğlu seçilmişti. Yaşar Coşkun başkan iken, bu kişi başkan yardımcılığı yapmaktaydı. 2. MİNA İTRİYAT KOZMETİK ORGANİZASYON SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ- Reşit Şamil Dedeoğlu - Ekonomi Ticaret Derneği Sakarya Başkanı. 3. ENG MİNERAL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ - Engin Tumbaz - ASKON Sakarya Şube Başkanı. 4. KARAYAKA ALÜMİNYUM OTOMASYON İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ - Ufuk Karayaka - Serdivan Yardımlaşma Derneği SERYARDER Yönetim Kurulu Üyesi,  Ak Parti Serdivan Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı. 5. ILS MAKİNE SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 6. ÇELİK KARDEŞLER İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ - Turgay Çelik - Sakarya Makina İmalatçıları Birliği Derneği (SAMİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. 7. Zafer Bekdemir- Sakarya GİAD Yönetim Kurulu Başkanı

05.06.2024 TARİHLİ MECLİS TOPLANTIMIZIN ÖNEMİNE GELECEK OLURSAK;

Arazinin imara açılması her ne kadar HENDEK İÇİN kamu yararı ve istihdam sağlanması olarak gösteriliyor olsa da, asla kamunun değil “birilerinin” yararına, YAŞAR COŞKUN’UN DOSTLARI vasıtasıyla yine Coşkunlar'ın YARARINA OLDUĞU çok açıktır!! BU ANLAMDA, koskoca milyonluk arazinin, bu kooperatif tarafından satın alınmasına ilişkin ödeme dekontunu da kişisel olarak merak ettiğimi de belirtmek isterim. (Kooperatif hakkında tüm bilgilere Ticaret Sicil Gazetesinden ulaşabilirsiniz)

Hendek’te işsizlik sorunu değil, işçi beğenmeyen işveren sorunu vardır.

Hendek’te söz konusu işçi istihdamını sağlayacak başka yer mi kalmamıştır?

2. OSB tekrar kamulaştırılmış olup, orada açılan fabrikalarda neden istihdam sağlanmaya çalışılmamaktadır?

Hendek 2023 Dünya Hava Kalitesi Raporu uyarınca, Türkiye'nin havası en kirli 3. Merkezi olmuşken tekrar sanayi sitesi yapmanın faydası nedir?

Köy arazisinde, 1000 kişilik sanayi sitesinin ne işi vardır?

Tek bir yanlışın üzerine hiç bir doğru inşa edilemez. Birilerine sırf tekrar rant sağlanması adına, sorumlular yüzünden ölen ve yaralalan insanların en büyük acılarının üstüne hiçbir şey yapılmasına izin vermeyeceğimizi, Hatay nasıl Atatürk’ün şahsi meselesi ise Havai Fişek davasının da patlamanın ilk günden itibaren şahsi meselemiz olduğunu kamuoyu ile paylaşmak isterim. 

Cumhuriyet Halk Partisi Hendek Belediye Meclis Üyesi

Av. Setenay Halis

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184