Hendek Meclisi 2 Maddeyi Karara Bağladı

Hendek Belediyesi Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Binasında bulunan Nikah ve Toplantı Salonunda yapıldı.

Hendek Meclisi 2 Maddeyi Karara Bağladı

Başkan İrfan Püsküllü başkanlığında 2 gündem maddesi karara bağlandı.

Başkan Püsküllü: "3 Temmuz Havai Fişek Fabrikası Patlamasını Unutmadık"

2 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Hendek Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Atatürk Parkı içerisinde yer alan Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Binası Nikah ve Toplantı Salonunda gerçekleşti. Başkan İrfan Püsküllü, 3 Temmuz 2020'de meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlamanın yıl dönümü dolayısıyla konuşma yaparak, "3 Temmuz’da ilçemizde gerçekleşen patlama sonucu vefat eden vatandaşlarımıza rahmet, kederli ailelerine ise tekrardan sabırlar diliyorum.

Rabbim bizi böyle afetlerden ve kazalardan korusun," dedi. Ayrıca, son yılların en kurak dönemini yaşadıklarını belirterek, orman yangınlarına karşı hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Püsküllü, su kullanımına ilişkin de vatandaşlardan içme ve temizlik dışında suyu israf etmemeleri gerektiğini belirtti.

Servetiye Caddesi Çevre Yolu Projesi İçin Çalışmalar Başladı

CHP Grup Başkanvekili Fatih Enes İlkay, çevre yolu çalışmaları hakkındaki sorusunu yanıtlandıran Başkan Püsküllü, karayolları bölge müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde, belediyenin yol açma çalışmalarını üstleneceğini ve asfaltlama konusunda karayollarından destek alacaklarını ifade etti. "Bizim imar planlarımızda olan otobana bağlanan doğrudan Şen Piliç’ten itibaren orada oluşacak bir kavşak için görüşmemizi yaptık.

Belediye Başkan Yardımcımız Hasan Altuntaş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile görüşüyor. Planları hazırlanacak ve karayolları müdürlüğü ile irtibatlı olacak. Kendilerinin tasarruf tedbirlerinde olduklarını ve bütçelerinin yetersiz olduğunu belirttiler.

Biz de yol açımının tamamen belediye tarafından karşılanacağını, asfaltlama konusunda yardımcı olmalarını talep ettik. Bu yönde çalışmalarımıza başladık. Servetiye Caddemizden otoban bağlantısına giden birçok yolumuz var, bunu tek yola indirerek bu alanla ilgili çevre düzenlemeleri ışıklandırmalar ve asfalt çalışmaları kısa sürede başlayacak. Çalışmalar neticesinde can kaybı oluşturan kazaların önüne geçeceğiz. Hendek’e layık güzel bir giriş güzergahı oluşturmak istiyoruz" dedi.

Doğalgazsız Mahallemiz Kalmayacak

MHP Grup Başkanvekili Veli Ergen, doğalgaz çalışmalarının devam ettiği köylerde yaz aylarında oluşan tozla ilgili sorusuna ise Başkan Püsküllü, Kahraman Mahallesi'nin ana güzergahında yaşanan sıkıntının çözüldüğünü belirterek, "Sakarya Büyükşehir Belediyemizi beklemedik. Bekleseydik halen daha Kazımiye ve Lütfiyeköşk mahallelerinde yollar delik deşik olacaktı.

Şuan Kahraman Mahallesindeyiz, ara yollarda çalışmalarımız olacak. Doğal gaz verildi, testler yapıldı. Ekiplerimiz toz kalkmaması için önlemler alıyor. Kahraman, Kazimiye ve Lütfiyeköşk mahallelerinde önümüzdeki ay başlayıp açılan yerleri tamir edeceğiz. Diğer bölgeler biraz bekleyecek çünkü abonelikler yeni yapılmaya başlandı, gaz verilmedi, çelik hat çekilmedi.

Bunların tamamı belediye tarafından karşılanıyor. Bu hizmet odaklı bir çalışma ve Hendek’teki tüm vatandaşlarımızın doğalgaza kavuşması için çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Gündem Maddeleri

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1 ve 2. maddeleri olan “İlçemiz Büyükdere Mahallesi ve Kargalıhanbaba Mahallesi arasında yer alan sınırların düzenlenmesi ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi ve Mahkemeler tarafından iptal edilen 6, 8, 12, 13, 17 ve 44 numaralı imar uygulamalarının, fiziki ve hukuki imkânsızlıklar nedeniyle tekrardan yapılamamasına bağlı olarak; Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılması Hakkında Kanunun 7. Maddesi kapsamında değerlendirilmesi ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

Ağustos Meclisi Tatil

Meclis toplantısında alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Başkan İrfan Püsküllü, “Ağustos ayı meclis toplantımız kanunen daha önce almış olduğumuz karar doğrultusunda tatil olacak. Eylül ayı meclis toplantısında görüşüp tekrar toplanacağız” dedi.ması Hakkında Kanunun 7. Maddesi kapsamında değerlendirilmesi ile ilgili hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2024, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184