Öncelikle belediyemizin ‘Sakarya’nın en borçlu belediyeleri’ arasında gösterilerek öne çıkarılan haberde kullanılan ifadelerin haksız, önyargılı ve yanlış olduğunun bilinmesini isteriz.
En borçlu belediye yakıştırmasının neye göre olduğunun da belirtilmesi gerekmektedir. 2018 yılında 55 milyon 106 bin 289 lira olan gelirimiz, 2019 yılında 48 milyon 846 bin 227 lirada, 2020 yılının ilk altı ayında ise 23 milyon 944 bin lirada kaldı.
Tüm bunlara rağmen belediyemizin 102 milyon lira olan borcunu 99 milyon liraya kadar düşürdük. Bu süre içinde hiçbir bahane üretmeden kendi iş gücümüz ve üretim potansiyelimizi kullanarak Yeşilyurt İş Merkezlerini tamamladık, Kazımiye Köprüsü, Uludere Sosyal Tesisleri ve Zeki Cömert Parkını yeniledik.
Mezbahanemizi hizmete açarken, şehrin tüm sokaklarında alt yapıdan üst yapıya hizmet seferberliği kapsamında durmadan çalışıyoruz. Bunun yanında ulaşım eylem planı, Hendek Afet Koordinasyon Merkezi ve Alparslan Türkeş Yaşam Parkı projelerinin startını verdik.
Diğer projelerimizde de kısa süre içinde çalışmaları başlatıyoruz. Görüldüğü üzere en borçlu belediye ifadesinin neye göre olduğu izah edilmeye muhtaçtır. Başkanımızın talimatları doğrultusunda tasarrufla, adil ve etkin bir şekilde yerinde hizmetlerle çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Diğer yandan 15 işçinin hukuk mahkemelerine açtığı davalarda belediyenin ciddi manada zarara uğratıldığı iddiası tamamıyla gerçek dışıdır. Eğitmen kadrosunda yer alan 18 sözleşmeli personelin eğitmen kadrosunda bulunmalarında kanuna aykırılık tespit edilmiş, bununla ilgili //hendek.bel.tr/news/1/2286/kanuna-aykirilik-ortadan-kaldirildi adresinde 06 Ocak 2020 günü yer alan haberde detaylı açıklamaya yer verilmişti.
Süreçle alakalı Sözleşmesi yenilenmeyen 15 değil 10 personel dava açmıştır. Sakarya 1.İdare Mahkemesi, dava açan 6 kişinin davasını reddetmiş olup (Belediyenin yapmış olduğu işlemi haklı bulmuş), Sakarya 2.İdare Mahkemesinde dava açan diğer 4 kişinin davası da henüz sonuçlanmamıştır.
Diğer yandan belediye başkan yardımcıları sayısının 6’yı bulduğu ifadesi de yanlıştır. Hendek’in nüfusu, sanayileşmesi ve büyüklüğü nedeniyle Başkan Yardımcısı sayısı 2010 yılından bu yana 5 olarak kanunla belirlenmiştir. Bugüne kadar seçilen yönetimler,tüm bu başkan yardımcılığı kadrolarını tam olarak kullanmak suretiyle yönetimde temsili sağlamışlardır.
Yine kanun gereği fiilen 2 meclis üyesi (Hüdaverdi Bahadır ve Hızır Çağrı Güngör) Başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Hülasa 2 meclis üyesinin yanı sıra, 3 başkan yardımcısı memur kadrolarından atama yapmak Başkanımız Sn.Turgut Babaoğlu’nun tasarrufundadır.
Memur kadrolarından kanuna ve hukuka uygun bir şekilde atamalar yapılmaktadır.
Hendek’te bu zamana kadar devam eden bu yöntemin sadece bizim dönemimizde sanki usulsüz ya da Hendek’e zarar veren bir şey oluyormuş gibi gündeme gelmesi anlamsızdır.
Yine başka bir haber sitesinde yer alan, ‘Genel Koordinatör krizi’ başlıklı haberinde gerçekle hiçbir alakası yoktur. Belediyemizde genel koordinatör kadrosu olmadığı gibi, yapılacak olan tüm iş ve işlemlerde Başkan ve Başkanımızın koordinesinde Başkan Yardımcıları ile ilgili birimlerin müdürleri tek yetkilidir. Bunun dışında dedikodu içeren tüm söylem ve suçlamalar yalandan ibarettir.
Hüdaverdi Bahadır
Belediye Başkanvekili
Hendek Belediyesi
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2020, 10:24