ÇİĞDEM YAYLASINDA ORMAN-YAYLA SINIR NOKTA ÇALIŞMASI

Orman-Yayla Sınır Nokta ve Hatlarının Os ve Ara Noktaların Tespit ve Tesisi

ÇİĞDEM YAYLASINDA ORMAN-YAYLA SINIR NOKTA ÇALIŞMASI



Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dahilindeki Çiğdem Yayla alanlarıyla irtibatlı , kesinleşmiş orman sınır nokta ve hatlarının arazide aplikasyonu, aplike edilen bu orman sınır nokta  tesislerinin Orman Kadastro Teknik İzahnamesine uygun bir şekilde arazide konuşlandırılması çalışması Bölge Müdürümüz Hasan Türkyılmaz Başkanlığında yapıldı.

Yapılan çalışmada Akyazı Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dahilindeki Çiğdem Yayla alanlarıyla irtibatlı orman sınır nokta ve hatlarınn  harita mühendisi ve orman mühendisi sorumluluğunda koordinatlandırılması, Koordinatlı   orman sınır nokta ve hatlarının  aplikasyonunun ve aplike edilen bu orman sınır nokta  tesislerinin Orman Kadastro Teknik İzahnamesine uygun bir şekilde arazide konuşlandırılmasının,  orman mühendisi ve harita mühendisi sorumluluğunda yapılması, Koordinatlı  hale getirilmiş olan  orman sınır nokta ve hatlarının  haritalandırılması çalışmasının harita mühendisi sorumluluğunda yapılması, Orman sınır nokta ve hatları,   Orman Kadastro Mevzuatında belirtilen hassasiyetteki ölçüm aletleri ölçü ekibi ile gerçek zamanlı uydu bağlantılı ölçüm aleti ile ölçüm yapılacak ve harita mühendisi kontrolünde ve sorumluluğunda ölçülecektir.

Çalışmada öncelikle olası fenni hataların düzeltildiği kesinleşmiş 5831 Sayılı Kanun uygulama koordinatları esas alınacaktır. Bu uygulamada müdürlüğümüzce kadastro mahkemesine itirazı yapılmış hatlar ile 5831 uygulaması yapılmamış yada 2B sahası bulunmayan yayla civarı OS hatlarında kesinleşmiş orman kadastrosu verileri esas alınacaktır. Orman Genel Müdürlüğünün 18.03.2013 tarih ve 6 nolu olurlarıyla yürürlüğe giren Orman Kadasrosu Teknik İzahnamesi Esaslarına göre çalışma yapılacaktır. Uygulamada geniş yer tutan; Orman sınır hattının kırıldığı her noktaya, orman sınır nokta numarası verilir. Orman sınır noktaları mevkiin özellikleri göz önüne alınarak, varsa sabit kayaya, köprü ayağı, beton menfez, enerji nakil hattı direği gibi sabit tesislere, yoksa zeminin jeolojik durumuna göre 30-50 cm uzunluğunda demir boru olarak tesis edilir ve nokta etrafındaki unsurlara okunacak vaziyette orman sınır noktası ve röper değerleri yazılır. Orman sınır noktalarının yerli kaya olması halinde ölçü noktası (+) işareti ile oyularak belirlenir ve numarası örneğinde olduğu gibi beyaz yağlı boya ile çerçeve içerisine alınır. Tesis edilen bu noktalara örneğindeki boyutlara göre kırmızı yağlı boya ile orman sınır numaraları yazılarak beyaz yağlı boya ile çerçeve içine alınır. Orman Kadastro çalışması esnasında eksik kalan veya herhangi bir sebeple kaybolan, yeni düzenlenen teknik izahnameye uymayan noktalar yenilenecektir 



Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2013, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184