Daha yapım aşamasında problemlerle başlayan bir yatırım. Sonrasında kimlerin teslim aldığı, kimin denetlediği basına yansımamasına rağmen halen inceleme yapılmayan bir sulama suyu…
Dikmen sulama suyu projesi ihaleye çıktığı zaman Dikmen Köyünde Heyecan yaratan bir projeydi. Dikmen Köyü diyorum çünkü ihale aşamasında henüz Büyükşehir sınırlarına dâhil olmamıştı.
Hendek Dikmen Mahallesinde Çilek üretiminin had safhada olduğu dönemde, Değirmen dere olarak tabir edilen bir alandan alınan sulama suyu daha boru döşeme aşamasında su verildiği zaman boru patlamaları yaşanmıştı.
Tabi ben teknik aşamanın ne olduğunu çok iyi bilmiyorum. Kulak misafiri olduğum kadarıyla projeningüzergâhının değiştiğini ve yol boyuna alındığı halk tarafından o dönemde dile getirilen bir konuydu.
Dedim ya daha boru döşenirken söylenene göre ucuza mal olsundiye yol boyuna alınan proje yolun üst kısmına döşendi ve kanal geçmesi gereken yere boru döşenince kanaldan gitmesi gereken su zaman içersinde suyun yola binmesiyle beraber yolun bozulmasında yol açtı.
Sulama suyunun bu günkü durumu
Sulama suyunun bugünkü durumu içler acısı. Değirmen dere istikametiyle gelen boru oluşan sel sularıyla kullanılmaz durumda ve adeta çöp olmuş. Kimler para kazandı, kimler denetledi bunların araştırılması gerekir.
Sakarya Büyükşehir sınırlarındayız
2014 Yerel Seçimleri ile Sakarya’nın 16 İlçesinde tüm Köyler Mahalle olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dâhil oldu. Doğal olarakta daha önceleri özel idarenin yaptığı su ille ilgili konular SASKİ ye geçti.
Geçtiğimiz günlerde Sakarya’nın bir İlçesi ile ilgili Sakarya Büyükşehir Belediyesi sulama suyu ile ilgili bir haber servis etmişti. SASKİ’nin sulama suyu ile ilgili çalışmasını kamuoyu ile paylaşmıştı.
Dikmen’in sulama suyunun tekrar faaliyete geçmesi için SASKİ görev üslenmeli
Dikmen Mahallesinde hiç kullanılmadan atıl durumuna düşen Dikmen Mahallesi sulama suyunun tekrar faaliyete geçmesi için her halde bu görev SASKİ’ye düşüyor.
Basına Yansıyan ‘’Su değil para aktı’’ başlıklı haber her nedense yetkililerin dikkatinden kaçtı yâda tekrar tamir edilip faaliyete geçmesi maliyetli bir iş olduğundan dolayı yetkililer oralı olmadı.
Mahallemizin altından geçen Aksu deresi üzerinde, Düzce sınırları içersinde 2 adet HES var ve Aksu deresinden devam etmesi gereken su tünel vasıtasıyla Gölyaka İlçesine geçirilerek üretim yapılıyor.
Sadece can suyu veriliyor. O can suyu ne demekse? Nasıl balık geçişi sağlanıyor çok aklım ermiyor fakat çok az su veriliyor bu su kış aylarında biraz daha fazla oluyor.
Yarın Öbürü gün bir HES’te Değirmen Derede olmasın
Mahalleli olarak bir an önce Muhtarın öncülüğünde gerekli yerlere müracaat edip sulama suyu ile ilgili ne gerekiyorsa yapmalı ve sulama suyu faaliyete geçirmeli yoksa yarın öbür gün bir HES’de Değirmendere de karşımıza çıkmasın.
Suyumuza, sulama suyumuza, doğamıza, doğal güzelliklerimize sahip çıkalım. Bu doğa bizim için bir hazine çünkü bacasız Sanayi Turizme aday bir mahalleyiz.
Hoşçakalın…