Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği, kendi kategorisinde ihracatta Türkiye 6. Oldu

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (İSHİB), 2023 yılında ihracatını artıran ve en fazla ihracat yapan firmaları ödüllendirdi.

Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği, kendi kategorisinde ihracatta Türkiye 6. Oldu

 Kendi kategorilerinde ilk 10’a giren firmalar ile birlik toplamında en fazla ihracat yapan 10 firmanın ödül aldığı gecede, kendi kategorisinde ihracatta Türkiye 6.sı olan Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği (İSHİB) yönetim kurulu adına Başkan Müjdat Sezer’den ödülünü aldı. 

İstanbul Dış Ticaret Kompleksi Şehir Ömer Halis Demir Konferans salonunda yapılar ödül töreninde, Sakarya’da bal üretimi yapan Sakarya Ari Yetiştiricileri Birliği, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği üyeleri arasında 2023 yılı kayıt rakamlarına göre, Arı Ürünleri ihracatı yapan firmalar içerisinde en çok ihracat yapan Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Türkiye 6.sı oldu.

Sakarya Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mustafa Ör, kendi kategorimizde ödül almaktan mutlu olduklarını, başta ihracat ekipleri olmak üzere bu ödüllerin, en alttan en üstte tüm çalışanların emeğiyle alındığını ifade etti. Başkan Ör, “Bugün burada bu ödülleri bize layık gören ve bu organizasyonu gerçekleştiren yönetimine de ayrıca teşekkür ederiz.

Her bir bal türünün sağlık açısından ihtiva ettiği özelliklerin de ön planda olduğu bal türleri geliştirilmesi halinde doğal ürün tüketimi ve sağlığın ön planda olduğu günümüzde bal ihracatının çok daha üst rakamlara ulaşması sağlanmış olacaktır. Ör, özellikle Amerika gibi bir ülkeye bay ihracat etmek tabiki de kolay bir iş değildir, bal dışında diğer arıcılık ürünleri olan arı sütü, polen ve propolisin de marka haline getirilerek ihraç edilmesi yönünde çalışma yapılması gerektiğini ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184