Başkan Püsküllü mesajında, “Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayının sonuna geldiğimiz bu günlerde, bin aydan daha hayırlı olan, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği, Yüce Allah’ın inananlara bağışlanma fırsatı verip tövbe kapılarını sonuna kadar açtığı Mübarek Kadir Gecesi’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Rahmet, Mağfiret Ve Bereket Ayı
Başkan İrfan Püsküllü, mübarek Ramazan-ı Şerif’i uğurlarken, Kadir Gecesi’ne ulaşmanın heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu azaptan kurtuluş olarak bilinen Ramazan ayının son günlerini idrak etmekteyiz. Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır.
Kadir Gecesi, gök kapılarının ardına kadar açıldığı, hidayet rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, duaların Allah katında kabul edildiği özel bir gecedir. Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde kalpleri bir araya getiren bu gecelerin önemi büyüktür.
İnsanları derin bir tefekküre ve iç muhasebe yapmaya sevk eden bu gecenin, her zaman ve her mekanda muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumsal hayatımızın vazgeçilmez unsuru olan saygı ve sevginin bu mübarek gecede yüreklerde neşvünema bulacağına inanıyorum.
Kadir Gecemiz Mübarek Olsun
Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının manevi anlamda en yoğun duygularla yaşandığı bu gecenin başta ilçemiz olmak üzere ülkemize, İslam alemine ve dünyaya sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni ediyor, milletimizin ve Hendekli hemşehrilerimin Kadir Gecelerini en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Kadir gecemiz mübarek olsun” diye konuştu.
Hendek Belediyesi
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2025, 10:59