Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Dairesi Başkanı Kahraman Temür, Daire Başkan Yardımcısı Ertan Pirdal, Gençleştirme Şube Müdürü Serdar Özkan, Bölge Müdürümüz Okan Kurşun, Bölge Müdür Yardımcımız Halil Karademir, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Ziya Karagüzel ve İşletme Müdürleri ile teknik personelin katılımlarıyla Gölcük'teki incelemelerin ardından Hendek'te incelemelerde bulundu.
Heyet, Hendek Orman İşletme Müdürlüğü Çamdağı 1917 İşletme Şefliğinde 2004-2013 yılları Amenajman planlarında 52,5 Ha da eksojen (vejetatif) yöntemle gençleştirilmesi planlanan ve 2006- 2013 yıllarında uygulaması yapılan, yeni amenajman planlarında 52 nolu bölmede bulunan sahalarda incelemelerde bulunuldu.
Sıklık Bakım Çağı
Yapılan inceleme sonucunda Daire Başkanı Kahraman Temür, yapılan çalışmaların başarılı olduğunu ve sahaların sıklık bakım çağına geldiğini bu sahalarda sıklık bakım çalışmalarının idare süresini kısaltacak ve biyokütle birikimini artırıcak tekniklerle yapılmasının araştırılması gerektiğini söyledi.
Endüstriyel Odun Üretimi
Tatbiki olarak vejetatif gençleştirme tekniği, örnek bir sahada el aletleri ve ekskavatör ile kök yaralamaları katılımcılara gösterilmiş ve akabinde Hendek Orman İşletme Müdürlüğünde değerlendirme toplantısı yapılmıştır. Değerlendirme toplantısında Bölge Müdürü Okan Kurşun Ülkemizin odun hammaddesinin yerli kaynaklardan karşılanmasına yönelik arayışlar çerçevesinde optimal yayılış alanı dışında ve degrede kayın sahaları ile Saçlı Meşe sahalarından kısa idare müddeti ile idare amacı en yüksek miktarda endüstriyel odun üretmek olan ve gençleştirme metodu vejetatif gençleştirme olan işletme sınıfları oluşturulmasının teknik ve idari yönden faydalar sağlayacağını ifade etti.
Daire BaşkanıKahraman Temür Gölcük ve Hendek İşletme Müdürlüklerinde yapılan çalışmaların Ankara’da Daire Başkanlığınca değerlendirilerek sonucunun uygulayıcılarla paylaşılacağını söyleyerek Bölge Müdürü Okan Kurşun ve personeline teşekkür ederek Hendek’ten ayrıldı.