Hendek Belediyesinden 5 Bin Kişilik Aşure İkramı

Hendek Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda muharrem ayı nedeniyle Ticaret Merkezi Kapalı Pazar yerinde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Hendek Belediyesinden 5 Bin Kişilik Aşure İkramı

Başkan İrfan Püsküllü, aşure ikramının geleneklerin yaşatılması ve paylaşmanın önemine vurgu yaparak, “Aşure, toplumsal dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneklerinden biridir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da aşuremizi paylaşarak, gönüllerimizi birleştiriyoruz” dedi.

7 Farklı Noktada Aşure İkramı

Hendek Belediyesi, Muharrem ayında geleneksel hale getirdiği aşure ikramını bu yıl da sürdürdü. Muharrem ayının 10’uncu gününe denk gelen aşure günü dolayısıyla Ticaret Merkezi Kapalı Pazar Yerinde vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu. Hendek Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada 5 bin kişilik aşure hazırlandığı ilk etapta kapalı Pazar yerinde, 19 Temmuz Cuma günü ise Hendek Merkez Büyük Cami, Yeni Cami, Orta Cami ve Rasim Paşa Cami ile Yeşilyurt ve Çamlıca merkez camilerinde cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikramında bulunulacağı ifade edildi.

Birlik, Beraberlik Ve Paylaşmanın Simgesi

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, aşure ikramı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü, birlik, beraberlik ve paylaşmanın en güzel simgelerindendir. Geleneklerimizde önemli bir yeri olan bu özel günde, hemşehrilerimizle bir araya gelerek aşure dağıtımı yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl da farklı noktalarda 5 bin kişilik aşure ikram ederek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek istedik.

Tüm vatandaşlarımızı, bu güzel geleneği hep birlikte yaşamak için davet ediyoruz. Aşure, toplumsal dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneklerinden biridir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da aşuremizi paylaşarak, gönüllerimizi birleştiriyoruz" diye konuştu.

Aşure ikramı ile ilgili olarak vatandaşlar, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ‘ye teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin toplumda birlik ve beraberliğin güçlenmesine katkı sağladığını belirttiler.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184