3.Karadeniz Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi

Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen 2 gece 3 gün süren Karadeniz Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

3.Karadeniz Kültür Ve Sanat Festivali Sona Erdi

12-13-14 Temmuz’da Hendek Ticaret Merkezi Kapalı Pazaryerinde düzenlen Festival Sakarya’daki şehit haberi nedeniyle ilk gün müzik ve eğlencesiz sadece standların açılışı ile başlarken, Sakarya’nın Şehidini son yolculuğuna uğurlaması sonrasında ikinci gün 18.00 sıralarında başladı. Sakarya Şehidi başta olmak üzere tüm Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Hendek Ticaret Merkezi Kapalı Pazaryerinde gerçekleştirilen Festivalde bir çok Karadenizli Sanatçı sahne alırken, Vatandaşlar düzenlenen Festival ile Karadenizin yöresel yemekleri ve Karadeniz ezgileri ile karadenizi yaşadı.

Ziyaretçi yoğunluğu

Hendek Ticaret Merkezi Kapalı Pazaryerinde düzenlenen Festivale Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek Esnaf Sanatkarlar Odası ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Demirel, Eski Dernek Başkanı Mehmet Paslı, BBP Sakarya İl Başkanı Cengiz Bayar, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Adem Öz, CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, Hendek Muhtarlar Dernek Başkanı Halit Bektaş,Hendekspor Eski başkanı Hüdaverdi Bahadır, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, İşadamları, Esnaflar, Muhtarlar ve çok sayıda Vatandaş katıldı.

Kültürümüzü yaşatmak istiyoruz, çocuklarımıza sahip çıkalım

Yoğun katılım olan festivalde konuşma yapan Hendek Karadeniz Havalisi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Çetinkala konuşmasında, malum festivalimizin başlangıç gününde şehid haberi aldık ve çok üzüldük, Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Biz bu etkinliği tek başımıza yapmadık, yönetim kurulundaki arkadaşlar ve sponsorlarımızla yaptık.

Biz kültürümüzü yaşatmak istiyoruz, fakat kültürümüzü beş kişi, on kişi ile yaşatamayız. Sizler arkamızda olmadığınız sürece bunların hiç birini yapamayız, sizler bizi destekleyin.

Ayrıca sizlerden bir isteğimiz daha olacak, malum Hendek’te son zamanlarda üzücü olaylar meydana geldi, çocuklarımıza sahip çıkalım. Özellikle 13, 15, 17 yaşındaki çocuklarımıza.

 Onları çok kolay bir şekilde yetiştirmiyoruz, zor zamanlarda çileler çektiğimiz zamanlarda, maddi sıkıntılar çektiğimiz zamanlarda çok kolay yetiştirmiyoruz. Lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım ifadelerini kullanarak festivale katılan Vatandaşlara iyi eğlenceler diledi.

Karadenizli sanatçılar renk kattı

Festival sunuculuğunu Onur Çakır’ın yaptığı 3.Karadeniz Kültür ve Sanat Festivalinde Karadeniz bölgesinin sevilen Sanatçıları Meryem Akyüz, Yasin Kılıç, Seyfi Demir, Erdican Çetinkala, Samet Piyaleoğlu, İsmail Güler, Onur Der, Ramazan Beşel, Emine Çilingir, Barış İbrahim Baş,  Gükdeniz Pol, Şaban Toprak, Özgür Birinci, Zafer Ayar, İslam Ökten, Ahmet Akyüz, Çetin Uzun, Ömer Aksu, Nuri Beçit, Cüneyt Beçit ve Gökhan Kaya’nın sahne alırken, festivale katılan Vatandaşlar Karadeniz ezgileri ile gönüllerince eğlenirken, açılan yöresel standlara da yoğun ilgi gösterdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2024, 21:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184