Hendek’te Öğrencilerin Mağdur Olmaması İçin Gerekli Adımlar Atılmalı

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hendek Kampüsü ile Esentepe Kampüsü arasında başlatılan ücretsiz servis hizmeti hakkında açıklamalarda bulundu.

Hendek’te Öğrencilerin Mağdur Olmaması İçin Gerekli Adımlar Atılmalı

Gül Kooperatifi ile yapılan protokol çerçevesinde sürdürülen bu hizmetin, öğrencilerin eğitim hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediğini vurgulayan Başkan Püsküllü, deprem yönetmeliği nedeniyle KYK yurtlarına yerleştirilen öğrencilerle ilgili yaşanan sıkıntılara da dikkat çekti.

Önceliğimiz Hendekli Öğrenciler

Başkan Püsküllü, “Deprem yönetmeliği kapsamında yapılan analizler sonucunda, Sakarya’daki KYK’ya bağlı bazı öğrenci yurtları, testleri geçemedikleri için boşaltıldı. Bu durum neticesinde, birçok ilçede olduğu gibi ilçemizdeki KYK yurtlarına da kız ve erkek olmak üzere yaklaşık 800 öğrenci nakledildi. Ancak bu öğrencilerin Hendek ile doğrudan bir bağlantısı bulunmuyor.

Sadece buradaki yurtlarda geçici olarak ikamet ederek Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim görmeye devam ediyorlar.

Bu da bazı mağduriyetlere yol açtı. İlçemizde başlattığımız ücretsiz servis hizmetini öncelikli olarak Hendek nüfusuna kayıtlı ve Hendek’te ikamet eden, SAÜ’de öğrenim gören öğrenciler için planladık. Hendekli öğrencilerimizin bu hizmetten daha verimli bir şekilde faydalanabilmesi için Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün bu duruma bir çözüm üretmesi gerekiyor” dedi.

Kyk Ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü Gerekli Önlemleri Almalı

Başkan Püsküllü, bu süreçte Sakarya’daki ilgili kurumlarla işbirliğinin önemine vurgu yaparak, öğrenci memnuniyetini sağlamak adına Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün gerekli adımları atmasını beklediklerini ifade etti.

Başkan İrfan Püsküllü, “Hendek Belediyesi olarak, planladığımız bu ulaşım desteği ile öğrencilerin mağdur edilmeden eğitim süreçlerine devam etmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Her zaman gençlerimizin yanındayız. Bu süreçte KYK ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gibi paydaş kurumlarla iş birliği yaparak sorunların çözüleceğine inanıyoruz.

Öğrencilerimizin rahat ve konforlu bir şekilde eğitimlerine devam edebilmeleri için gerekli her türlü adımın atılacağını umuyoruz” dedi.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184