Hendek MYO 2. OSB’ye Taşınmak İçin Gün Sayıyor

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve 2’inci OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur, Hendek MYO’nun 2’inci OSB içerisinde inşa edilen yeni binasında devam eden çalışmaları inceledi.

Hendek MYO 2. OSB’ye Taşınmak İçin Gün Sayıyor

 Sarıbıyık ve Bodur, yeni bina ile Hendek MYO’da iş dünyasının talep ettiği niteliklere yönelik bir dönüşüm gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Hendek Meslek Yüksekokulu’nun 2’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen yeni binasında çalışmalar sürüyor. SUBÜ ve 2’inci OSB arasında imzalanan protokol doğrultusunda 2’inci OSB’nin genişleme alanı içerisinde yer alan ve SUBÜ’ye ait olan arazi ve inşaat halindeki bina 2’inci OSB’ye devredilerek çalışmalar başlatılmıştı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 2’inci OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur ve Hendek MYO Müdürü Doç. Dr. Ali Erduman bu doğrultuda yürütülen inşa çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Nitelikli iş gücü için MYO’lar önemli

Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için MYO’ların önemine değinen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Biz bu farkındalıkla birçok adım attık. Üniversitemiz kurulduğunda Denizcilik MYO’yu açtık ve Akyazı MYO’yu Akyazı Sağlık Hizmetleri MYO haline getirdik.

Yine Denizcilik MYO’muzu birçok kurumun yardımıyla tam donanımlı hale getirdiğimiz yeni binasına taşıdık. +1 Eğitim Modelimiz ile zaten öğrencilerimiz uygulama becerisi kazanıyor. Son olarak Yükseköğretim Kurulu’nun yapay zekâ ve dijital dönüşüm adımları çerçevesinde Karasu MYO’muz bizlerin önerisiyle Bilişim Teknoloji MYO haline getirildi. Bunun yanı sıra dönüşüme uygun birçok program açıldı. Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ni kurarak ve Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan onay alarak MYO’lara akreditasyonun yolunu açtık” diye konuştu.

Sadece taşınma değil dönüşüm de olacak

Hendek MYO’yu yeni binasına taşımak için inşaat çalışmalarının önemli bir seviyeye geldiğini kaydeden Sarıbıyık, “Burada sadece doğrudan bir taşınma söz konusu olmayacak. Bir dönüşüm de gerçekleşecek. Öncelikle 2’inci OSB içerisinde yer alacağımız için buradaki taleplere uygun öğrenciler yetiştireceğiz.

Mevcut bölümlerin yanına iş dünyasının ihtiyaç duyduğu günümüz teknolojilerini ve dijital dönüşümü merkeze alan programlarla Hendek MYO’muzu güçlendireceğiz. YÖK’ün yapay zekâ ve dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında Hendek MYO’muzda Elektronik ve Otomasyon Bölümü’ne bağlı; Otonom Sistemler Teknikerliği, Dijital Dönüşüm Elektroniği ile Robotik ve Yapay Zekâ Programlarının açılması kararlaştırılmıştı.

Ayrıca Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü altında İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü Programı açılmıştı. Biz bunlara ek olarak Tasarım Bölümü altında Endüstri Ürünleri Tasarımı Programı da açacağız” ifadelerini kullandı.

Ciddi insan kaynağı olacak

2’inci OSB’nin gelişme perspektifi doğrultusunda adımlar attığını ve istihdam sayısının da artacağını vurgulayan 2’inci OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur, “Tabii ki büyümenin başlıca gerekliliklerinden birisi kalifiye çalışanlar oluyor. Bu anlamda ihtiyaçlarımız doğrultusunda mesleki eğitimin verilmesi oldukça önemli.

SUBÜ’nün vizyonu da bu doğrultuda. Hendek MYO mevcut programları ve yeni açılacak programları ile bizler için ciddi bir insan kaynağı olacak. Bu nedenle bir an önce inşaatı tamamlama gayretindeyiz. 5 bin 113 metrekare inşaat alanına sahip Hendek MYO’nun yeni binası 5 bloktan oluşacak. 3 kat üzerinden yapılan planla toplam kapalı alanı 15 bin 339 metrekare olacak.

Sınıflar, anfiler, laboratuvarlar, kütüphane, akademisyen odaları, idari ofisleri, mini toplantı salonu ve 250 kişilik konferans salonu ile örnek bir yapı olacak” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184