Hendek Gündem

Bu Cennet Doğaya Dokunmayın

SİYASET

CHP Hendek İlçe başkanı Nihat Bayraktar Taş ocağına Dikkat çekti

Bayraktar yaptığı açıklamada, Düzce Gümüşova ilçesinde 20 dönüm orman arazisi için ruhsat alan, ancak vatandaşlardan alınan bilgiye göre kazı sahasının ilk etapta 220 dönüm ve sonrasında 900 dönümlük bir alana yayılarak Beylice ve Çukurhan mahallelerimizi etkileneceği söyleniyor.

Doğal yapıya çok büyük zarar veren taşocakları, çevremizdeki ekosistemi bozarak biyolojik çeşitliliğe büyük zarar vermektedir.

Ayrıca taşocaklarından çıkan toz  zaten son yıllarda hızla kirlenen güzel Hendek’imizin havasını yaşanmaz hale getirecektir.

Tabiki taş ocağı olacak ancak bu güzelim doğal yapıyı bozarak olmamalı, daha önce örneklerini yaşadığımız hava kirliliği, suların bozulması, doğal yaşamın etkilenmesi ve hatta oluşan tozlardan dolayı çevrede tarım yapılmasına bile zarar veren taş ocağının bu cennet doğanın içine yapılmasına şiddetle karşıyız.

Gümüşova, Beylice ve Çukurhan’da yaşayan hemşerilerimizin yaşam alanlarına bu kadar yakın olacak taş ocağı yapılması durumunda E 5 trafiğinin artması, ekolojik yapının bozulması çevre köyleri vatandaşlarını tedirgin etmektedir.

Tüm bu olumsuzlar yüzünden diyoruz ki;yaptığınız yanlıştan hemen dönerek bu cennet doğayı bozmayın.

Nihat BAYRAKTAR

CHP Hendek İlçe Başkanı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.