Hendek Gündem

Basın Özgürlüğüne Yönelik Saldırılar Kabul Edilemez

SİYASET

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ali İnci, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmasında, Filistin’de yaşanan olaylara dikkat çekerek, TRT Haber ekibine yönelik saldırıyı ve Netanyahu’ya kongrelerinde konuşma yaptıran ABD’yi sert bir dille kınadı.

Ali İnci, İsrail hükümetinin bu eylemlerinin basın özgürlüğüne ve gerçeklerin ortaya çıkmasına yönelik büyük bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Gazetecilerin Doğruları Dünyaya Duyurma Çabaları Asla Engellenmemelidir

Ali İnci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Başkan, Filistin’de yaşananları dünyaya duyurmaya çalışan TRT Haber ekibine Katil İsrail hükümeti tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Bu saldırı basın özgürlüğüne ve gerçeklerin ortaya çıkmasına yönelik bir tehdittir. Yaralanan TRT Haber ekibine acil şifalar diliyor, ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Gazetecilerin doğruları dünyaya duyurma çabaları asla engellenmemelidir."

“Amerika’nın Demokrasi Tarihine Kara Bir Leke Olarak Geçmiştir”

Ayrıca, uluslararası hukuku her fırsatta yok sayan Netanyahu hükümetinin tüm bu eylemlerinin hesabını eksiksiz vereceğini ifade eden Ali İnci, ABD Kongresi'nde Katil Netanyahu'nun ayakta alkışlanmasını da ser sözlerle eleştirdi.

İnci, bu durumu Amerika’nın demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini nitelendirdi.

İnci, "Katil Netanyahu'nun işgalci politikaları ve insan hakları ihlalleri ortadayken böyle bir karşılama, Amerika'nın demokrasi ve insan hakları konusundaki inandırıcılığını yok etmiştir. Demokrasi yalnızca sözle değil, somut adımlarla desteklenmelidir." İfadelerini kullandı.

Ali İnci'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı bu konuşma, Katil İsrail Hükümetinin yapmış olduğu saldırıların ve ABD’nin tutumunun kabul edilemez olduğuna dair güçlü bir duruş sergilerken, İsrail hükümetinin uluslararası hukuka saygı göstermesi gerektiği vurgusunu da bir kez daha gündeme getirdi.

Yorumlar (1)

Ülkücü Kara Murat 2 Ay Önce

Yatıyordunuz kalkıyorsunuz Filistinde Filistin Filistin kadar birazda Çin zulmunde inim inim inleyen soydaşlarımızı can kan kardeşlerimizide hatırlayın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.