Hendek Gündem

MR Cihazı Hizmete Başladı

SAĞLIK

Hendek Devlet Hastanesi MR Birimi 7 Personel ile hizmet vermeye başladı.

Hendek Devlet Hastanesinin Sağlık alanında Vatandaşlara hizmet kalitesini artırmak amacıyla Sakarya Milletvekili Ali İnci ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir’in girişimleri ile Hendek Devlet Hastanesine kazandırılan son teknoloji MR Cihazı Hendek Devlet Hastanesinde bugün itibarıyla hizmet vermeye başladı.

Protokol incelemelerde bulundu

Hendek Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başlayan MR servisini ziyaret eden Sakarya Milletvekili Ali İnci, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir ve beraberindeki heyet Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ünal Küçükyılmaz ile birlikte hizmete kazandırılan MR Servisinde incelemelerde bulunarak personellerden bilgi alarak hayırlı olsun temennisinde bulundular.

İlk MR çekimi İnci tarafından gerçekleştirildi

Hizmet vermeye başlayan MR Cihazını ilk deneyen isim MR Cihazının Devlet Hastanesine kazandırılmasında girişimlerde bulunan Sakarya Milletvekili Ali İnci olurken, diz kısımlarından MR’ı çekilen İnci’nin herhangi bir problemi olmadığı ve gayet sağlıklı olduğu belirtildi. Aldığı hizmeti değerlendiren İnci, “MR cihazımız Hastanemize ve İlçemize hayırlı olsun. Temennimiz tabiki kimsenin sağlığını kaybetmemesi ve buralara gelmemeleri ama Hastanemide ihtiyaç olan bir hizmetti bizler de İl Sağlık Müdürümüz ile birlikte yaptığımız girişimlerle birlikte MR cihazımızı hastanemize kazandırmış bulunuyoruz, sadece İlçemize değil, İlimize ve tüm çevre İl ve İlçelerimize de hizmet verecek bir birim herkes için hayırlı olsun. Ayrıca MR cihazımızın hastanemize kazandırılması konusunda başta Sağlık Bakanımıza olmak üzere Ankara’daki siyasi büyüklerimize, Ak Parti İl Başkanımıza, İl Sağlık Müdürümüze vermiş oldukları destekleri için şahsım ve Vatandaşlarımıza adına da teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

7 personel ile hizmet verecek

Hendek Devlet Hastanesi MR Biriminde 6 Teknisyen ve 1 Sekreter olmak üzere toplam 7 personel ile hizmet vereceği öğrenilirken, MR biriminin bugün itibarıyla Vatandaşların hizmetine sunulduğu belirtildi.

MR ve Tomografi aynı yerde hizmet verecek

MR biriminin Hendek Devlet Hastanesi Acil Servis bölümüne yakın bir noktada hizmet vereceğini belirten Hendek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ünal Küçükyılmaz, “Vatandaşlarımızın bu gibi hizmetlere daha hızlı ulaşabilmesi adına üst katlarda yer alan Tomografi ünitemizi de MR birimimizin yanına taşıyacağız ve Vatandaşlarımız MR ve Tomografi işlemlerinde daha hızlı sonuç alabilecekler. Bu anlamda MR cihazımızın hastanemize kazandırılması konusunda başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere Milletvekilimiz Sayın Ali İnci’ye, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Kayhan Özdemir’e, İl Başkanımız Sayın Yunus Tever’e ve Siyasi büyüklerimize teşekkür ediyoruz. İlçemize, İlimize ve Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Hasta ve Yaralı ziyareti

MR ünitesinin ardından patlamada yaralanan Vatandaşları ziyaret eden protokol üyeleri hasta ve yaşlılar ile sohbet ederek diğer programlarına katılmak üzere hastaneden ayrıldılar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.