Hendek Gündem

Meme Kanseri Farkındalık Konferansına Özel İlgi

SAĞLIK

Hendek Belediyesi ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde Ticaret Merkezi Konferans Salonunda meme kanseri farkındalık etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.

Meme Kanseri Belirtileri, Teşhis ve Korunma yolları ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi.

Ticaret Merkezi Konferans Salonunda

Hendek Belediyesi ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle meme kanseri farkındalık etkinlikleri kapsamında Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda ‘Meme Kanseri Farkındalık Konferansı’ düzenlendi. Etkinliğe, İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün Kıymetli eşi Dilek Püsküllü, Hendek Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Kemal Atala, Kültür İşleri Müdürü Cumaali Çetin, Hendek Akşemsettin Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğretmeni Yusuf Kandemir ve öğrencileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Erken Teşhis Ve Taramaların Önemi Vurgulandı

Konferansta Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar, kanser taramalarının önemi ve erken teşhisin hayati rolü hakkında bilgilendirme yaptı. Ardından, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü doktorları tarafından meme kanseri ve diğer kanser türlerine ilişkin kapsamlı sunumlar gerçekleştirildi. Dr. İrem Düzbasan “Kanser Hastalığı ve KETEM”, Dr. Sümeyya Sena Sapmaz “Serviks Kanseri”, Dr. Muhammet M. Müdüroğlu “Kolorektal Kanser” ve Dr. Özge Ecertaştan “Meme Kanseri” hakkında bilgi verdi.

Sağlıklı Yaşam Temasıyla Farkındalık Artırıldı

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim, Proje ve Basın Birimi sorumlusu Deniz Çifçi’nin moderatörlüğünde devam eden etkinlikte, Hendek Akşemsettin Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri sağlıklı yaşam temalı sözlerle sağlığın önemini vurguladı. Meme kanserine dikkat çekmek amacıyla pembe konsept kullanıldı.

Teşekkür Belgeleri Ve Hediyeler Takdim Edildi

Programın sonunda, etkinlikte yer alan konuşmacılara teşekkür belgeleri ve hediyeler takdim edilerek katkılarından dolayı teşekkür edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.