Hendek Gündem

Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

GÜNCEL

19 Ekim Muhtarlar Günü, Hendek Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk töreni ile kutlandı.

Hendekli Muhtarlar 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Hendek Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk töreninde bir araya geldi.

Çelenk töreni

Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkan Vekili Hasan Altuntaş, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Mesut Eyigün, Kurum ve Daire Amirleri, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı ve Muhtarların katıldığı kutlama programı öncesi Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Halit Bektaş ve Muhtarlar tarafından Atatürk anıtına Muhtarlar Derneği çelengi sunulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

Muhtarlık Demokrasinin temel taşıdır

Tören sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Halit Bektaş, Muhtarlar Günü'nü bizlere hediye eden başta Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ve emeği geçenlere saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

Köyün veya Mahallenin yönetiminden sorumlu olan Muhtar "Seçilmis Kişi" anlamını ifade etmektedir.

Temelleri 1829 yılında atılan ve günümüze yenilenerek aktarılmış, köklü geçmişiyle demokrasinin ilk adımı, vatandaşın çaldığı ilk kapı olan Muhtarlık müessesesi yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi Muhtar, demokrasinin temel taşıdır. Temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Mühründen alan Muhtarlık müessesesi Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında sorunların çözüme kavusturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahip olup, Mahallelerimizde ve köylerimizde Devletin gören gözü, işiten kulağıdır.

Muhtarlarımız, Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşmasında ve insanımızın mutlu, huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi görmektedir.

Bu anlamlı gün dolayısıyla ebediyete intikal etmiş Muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, İlçemizde görev yapan Muhtarlarımız olmak üzere tüm Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören sona ererken, Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Halit Bektaş Muhtarlar Derneğinde Muhtarlar ile birlikte ziyaretçilerini misafir ettiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.