Hendek Gündem

Hendek’te Madde Bağımlılığıyla Mücadele Konferansı Gerçekleşti

GÜNCEL

Hendek Belediyesi ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle, Hendek Söyleşi Grubu’nun organize ettiği “Madde Bağımlılığına Karşı Mücadele” konulu konferans, geniş bir katılımla Hendek Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplum sağlığını tehdit eden madde bağımlılığıyla mücadelenin önemi vurgulanarak, bu tür etkinliklerin farkındalık artırmada kilit rol oynadığına dikkat çekildi.

Nikah Ve Toplantı Salonunda

Hendek Söyleşi Grubu tarafından organize edilen, Hendek Belediyesi ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla toplumun madde bağımlılığı konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla “Umudunu Kaybetme, Yaşam Senin Elinde” sloganıyla bir konferans düzenlendi.

Hendek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Nikah ve Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bahtiyar Beycur, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fulya Aktan Kibar, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ’nün eşi Dilek Püsküllü, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bülent Yazıcı, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’nden Ayhan Şahinoğlu ve Mustafa Bozkurt, muhtarlar, daire amirleri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bağımlılıkla Topyekün Mücadele

Konferansta katılımcılara, bağımlılıkla mücadelede bireylerin ve ailelerin nasıl bir yol izleyebileceğine dair rehberlik eden detaylı bir sunum yapıldı. Özellikle gençler arasında yaygınlaşan bağımlılıkla mücadelede erken teşhisin önemi vurgulanarak, tedavi yöntemleri hakkında bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, güvenlik boyutuyla ilgili olarak emniyet güçlerinin madde bağımlılığına karşı aldığı önlemler ve toplum güvenliği için yapılan çalışmalar anlatıldı.

Konferansta, madde kullanımı ve dağıtımıyla mücadelede yapılan operasyonlar hakkında bilgi verildi ve halkın bu mücadelede emniyet birimlerine nasıl destek olabileceği anlatıldı.

Bağımlılık yapıcı maddelerin bireysel ve toplumsal etkileri, bağımlıların tedavi ve rehabilitasyonu, topluma kazandırılmaları, ebeveynlerin ve çevrenin etkileri, maddelerin özellikleri ve etkileri gibi konular ele alındı. Ayrıca ailelerin farkına varabilecekleri belirtiler, acil durumlarda başvurabilecekleri birimler ve AMATEM hakkında bilgiler paylaşıldı.

Soruları Tek Tek Cevapladılar

Katılımcılar, konferansın sonunda konuşmacılara sorular yönelterek konu hakkında daha fazla bilgi edindi. İlgiyle takip edilen etkinlik, toplumsal farkındalık yaratmanın yanı sıra madde bağımlılığıyla mücadelede kamu kurumları ve vatandaşların birlikte hareket etmesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Programın sonunda katılımcılara plaket takdim edilmesiyle etkinlik sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.