Hendek Gündem

BİLBOARDLARA SEÇİM AYARI

GÜNCEL

MHP Hendek İlçe Teşkilatı, seçim çalışmalarında haksız rekabet ve Belediyenin bütçesi ile seçim çalışmaları yürütüldüğü gerekçesi ilçenin genelinde bulunan Billboardlar için başvurduğu İl Seçim Kurulundan kaldırılması yönünde çıkan kararın ardından Billboardlar da bulunan afişler yetkililer tarafından kaldırıldı.



MHP Hendek İlçe Başkanı Atilla Tezgel ile birlikte hukuk işlerini yürüten Belediye Meclis Üyesi Adayı Av. Ahmet Ay bir dilekçe ile İlçede AK Parti Belediye Başkan Adayının Billboardların tamamını reklam amaçlı kullandığı gerekçesi ile İl Seçim Kuruluna başvurmuştu.

İl Seçim Kurulu haksız rekabete dur diyerek Billboardlar da bulunan afişlerin kaldırılması yönünde karar almasının ardından İlçe Merkezinde bulunan Billboardlar da ki afişler yetkililer tarafından kaldırıldı.


Bu karar ile birlikte MHP İlçe Başkanı Atilla Tezgel ve Hukuk işlerinden sorumlu Belediye Meclis Üyesi Av. Ahmet Ay,  yaptığı başvuru ile AK Parti Hendek Belediye Başkan Adayının yaptığı haksız rekabetine dur dedirterek hukuk zaferi kazandı.

İl seçim kurulunun aldığı karara ilişkin madde;

Mahalli idareler genel seçimi kanunları ile ilgili madde;

Propaganda amaçlı yayın ve malzeme dağıtımı

Seçimin başlangıç günü olan 1 Ocak 2014 tarihinden Seçim propagandasının sona erdiği tarih olan 29 Mart 2014 cumartesi günü saat 18.00’a kadar, seçime katılan Siyasi partiler ve bağımsız adaylar kendilerini tanıtıcı nitelikte broşür, el ilanları, parti bayrağı, poster, afiş veya ses ve görüntü içeren CD, DVD gibi her türlü yayını dağıtmakta serbesttir. (298 s.k. md.57)

Belirtilenler dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtımları, dağıttırmaları veya bunları üçüncü şahıslar ya da kurum ve kuruluşlar aracılığı ile dağıtılması yasaktır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.