Küçükçalık Grubu, tekstil sektöründeki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.
İnegöl, Kayseri ve Mısır’da fabrikaları bulunan Küçükçalık, tekstil sektörünün ana hammaddelerinden sentetik ipliği Türkiye’de üretmek için düğmeye bastı.
Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde arsa hariç 40 milyon dolarlık yatırımla kurulan KFS Sentetik Fabrikası’nın açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katıldığı törenle gerçekleştirildi.
İlk fazda günde 50 ton iplik üreten fabrikada 350 kişi istihdam edilirken kısa dönemde üretimin günlük 200 tona ulaşması ve 900 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.
Tekstil sektöründe önemli yatırımları bulunan Küçükçalık Grubu’nun arsa hariç 40 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği KFS Sentetik Fabrikası, ilk etapta günde 50 ton sentetik iplik üretirken fabrikada 350 kişi istihdam ediliyor. Büyüme planları doğrultusunda kısa dönemde sentetik iplik üretiminin günlük 200 tona ve istihdam edilecek kişi sayısının ise 900’e çıkarılması hedefleniyor.
KFS Sentetik Hendek fabrikasının açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, Küçükçalık Şirketler Grubu Yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı törenle gerçekleştirildi.
Türkiye’nin 12 milyar dolar seviyesinde olan tekstil ithalatının yüzde 70’inin polyester iplik ve polyester iplik ile üretilen ürün gruplarından oluştuğu bilgisini veren Yaşar Küçükçalık, KFS Sentetik’in tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu hammaddeleri Türkiye’de üreterek cari açığın azaltılmasına katkıda bulunacağını dile getirdi.
Küçükçalık, KFS sentetik fabrikamızda, tekstil sektöründeki hammadde ihtiyacının dışa bağımlı olmadığını; ülkemizde de kendi imkânlarımızla dünya standartlarında son teknoloji üretim yöntemleri ile hammadde üretimi yapabileceğimizi ispatlamak istedik. Bugün Türkiye’de ilk defa üretilecek ve teknik farklılıklar içeren bazı iplik çeşitlerinin de üretimini gerçekleştirdiğimiz tesisimizde dışa bağımlılığı azalttık diye konuştu.
KOSGEB kapsamında 11 milyar TL tutarında krediyi 153 bin KOBİ’nin kullanımına sunduk. Yine bir diğer desteği de Kredi Destek Fonu ile sağladık. Bu bağlamda 250 milyar liralık kredi sanayicimiz ile buluşacak. Sanayi büyüdükçe Türkiye büyüyor.
Küçükçalık’ın bugün açılışını yaptığımız tesisi ileri teknoloji ile çalışıyor. Daha fazla üretimi daha az maliyet ile gerçekleştiriyor. Bu tesis ile hem bölge hem ülke ekonomisi kazanacak. Fabrika daha fazla istihdam daha fazla üretim ile bölge ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak dedi.