Hendek Gündem

Hendek’te Anaokulu Öğrencilerine Bilim, Sanat, Spor, Dini Ve Kültürel Alanlarda Eğitim Verilecek

EĞİTİM

Hendek Belediyesi, Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beden ve Sanat Eğitimleri Derneği iş birliğinde hayata geçirilen proje ile anaokulu öğrencilerine bilim, sanat, spor, sosyal-kültürel ve ahlaki alanlarda kapsamlı eğitimler verilecek.

Hendek Belediyesi’nin kapalı pazar yerinde bulunan Kültür-Sanat Merkezi ile Gençlik ve Spor Merkezi’nde düzenlenecek eğitimler tamamen ücretsiz olarak sunulacak.

Miniklere Gelişim Fırsatı

Proje kapsamında, anaokulu öğrencilerine çeşitli alanlarda gelişim fırsatları sunulacak. Temel Jimnastik Hareket Eğitimi, Dini Değerler Eğitimi, Çocuk Atletizmi, Akıl ve Zekâ Oyunları, Resim – El Sanatları, Ritim-Müzik, Tiyatro, Drama ve Robotik Kodlama gibi derslerle çocuklar hem bedensel hem de zihinsel olarak desteklenecek. Bu eğitimler okul öncesi destek niteliğinde olup, çocukların yeteneklerini keşfetmelerine ve sosyal becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyacak.

Eğitimler Kapsamında Çeşitli Etkinlikler Düzenlenecek

Anaokulu öğrencileri, belirli program çerçevesinde farklı alanlarda eğitim alırken, ayrıca bilim ve sanat atölyeleri, mini spor turnuvaları ve sanat gösterileri gibi çeşitli etkinliklerle de bu süreçte eğlenerek Öğrenmeye Devam Edecekler.

Başkan İrfan Püsküllü: “Minik Yavrularımızı Geleceğe Hazırlıyoruz”

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın erken yaşlarda yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyan bu tür projelere büyük önem veriyoruz. Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beden ve Sanat Eğitimleri Derneği işbirliğiyle geleceğimiz olan çocuklarımızı bilim, sanat ve sporla buluşturuyoruz. Amacımız çocuklarımızı çağın tehlikeli bağımlılıklarına sürüklenmekten uzak tutarak yerine koyma modeli uygulayarak kendi tercihleri ile bedenlerine ve zihinlerine faydalı kazanımlar katacak alanlar ve seçenekler oluşturma. Bu eğitimler, minik yavrularımızı ahlaki olarak destekleyip hem eğlenerek öğrenmelerine hem de okul öncesinde becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayacak,” ifadelerini kullandı.

Başkan Püsküllü ayrıca, çocukların bu tür etkinliklerle gelişimlerinin hızlanacağını, sosyal ilişkilerinin güçleneceğini ve eğitim hayatlarında daha başarılı bireyler olarak yetişeceklerini belirtti.

Katılım Ve Başvuru

Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Anaokulları ( 60-72 ) ay öğrencilerine yönelik hazırlanan ücretsiz kurslara katılabilmek için, velilerin sınıf öğretmenleri tarafından dağıtılan başvuru dilekçelerini doldurarak yine ilgili sınıf öğretmenlerine 30 Eylül Pazartesi gününe kadar teslim etmeleri gerekmekte. Detaylı bilgi ve destek için Hendek Belediyesi Beyaz Masa Çözüm Merkezi 444 54 03’ nolu telefondan ya da 555 888 54 03 WhatsApp hattından bilgi alınabilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.